Ами аз съм научен да ги подпъхвам. Обаче когато нямам време съм ги слагал и така направо, но само за слънчогледа. Дефакто досега не ми се е налагало да слагам 2 магазина за акация, винаги е толкова кратка и все има някакви скапани дни които я разсипват, и след това някава голяма жега и за бързо изчезва.
Тази година също е изключително странна, въобще не я видях акацията масово цъфнала, което пък може да е по-добре. Утре обаче го дават целия ден със сравнително силен вятър и това може да прецака това което е цъфнало до момента, макар че и днескашните температури са ниски около 14 градуса. Сутринта беше малко по-топло към 10 мисля беше 16 и малко излизаха. Та така ..
Каквото такова, след като мине утрешния ден, го дават по-трайно да се затопля до 20-23-4 градуса .
По предния ден не беше особено добро времето с много вятър. Вчера също духаше, но малко по топло и пчелите си летяха. Днес е хубаво времето, още бачкат яко при мен, но като гледам акацията, не виждам да се мъчи особено да цъфти. Има песта на места все още.
По ми е интересно обаче, дали и колко време ще има. То заради дъждовете, тук много вдигна житото, има и много цъфнали други неща, затова че не съм сигурен точно какво носят към момента. Но горе долу познавам когато е основна пашата е най-вече от акация и слънчоглед. Ако не са тези двете, няма такъв силен и устремен летеж. Затова че би следвало да събират акация, но носят и прашец по малко ... Затова че някак си може би и не е съвсем главната паша вече, просто заради прашеца, та не съм сигурен. Даже сам се обърквам като започвам да мисля.
П.С - За съжаление тази година го дават още по топло и суша от предната. Ако е така ......... трябва вече специални мерки да се взимат за пчелите за подхранване и третиране... Аз ако знаех че ще стане така лошо още миналата юях да се захвана, ама .... сега е малко "късно е либе за китка"
Не че знам как изглежда прашеца на акацията, но какъв беше цвета на този който внасяха? Аз в началото на месеца, когато казах, че са почнали да носят, наред с останалите цветове, забелязах че внасят и един мръсно бял и то съвсем съвсем малки топчета. То и нямаше форма на топче, а по скоро финна елипса по крачето. Реших че това трябва да е акацията![]()
Как ги хващате тези рояци, при мен нищо не кълве![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))