Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 415 от 418 ПърваПърва ... 315365405413414415416417 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,141 до 4,150 от общо 4175
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    ...

П.С -- в крайна сметка сложих втори магазин, че ще се задръстят и да не ги ровя постоянно, сега чак по натам ... повече никакво гледане.
    Е т'ва е приказка, подпъхна или върху пълния го сложи?
    Аз добре че им сложих по 2, че съм се овъртел в едни приключения може освен тоя и другия уикенд да пропусна...

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Слаби са ми семействата. По-силните, които са 1/4 от общата бройка ги разселих малко, слагайки пити със запечатано пило на слабаците. Рапицата хич я няма. Сели са я в сушаво време и...Акация като гледам няма да има при мен, та ще гоня липата.
    Покрай мен има още двама пчелари от скоро и при тях картината е същата.
    Аз си знам грешката, но обстоятелствата наложиха това мое действие/бездействие миналата година. Е, сега храня, за да ги "вдигна", та дано извадя някое кило мед, поне да си възвърна инвестицията.
    Туй са дребни кахъри наборе. Простата как е?
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Е т'ва е приказка, подпъхна или върху пълния го сложи?
    Аз добре че им сложих по 2, че съм се овъртел в едни приключения може освен тоя и другия уикенд да пропусна...
    Ами аз съм научен да ги подпъхвам. Обаче когато нямам време съм ги слагал и така направо, но само за слънчогледа. Дефакто досега не ми се е налагало да слагам 2 магазина за акация, винаги е толкова кратка и все има някакви скапани дни които я разсипват, и след това някава голяма жега и за бързо изчезва.
    Тази година също е изключително странна, въобще не я видях акацията масово цъфнала, което пък може да е по-добре. Утре обаче го дават целия ден със сравнително силен вятър и това може да прецака това което е цъфнало до момента, макар че и днескашните температури са ниски около 14 градуса. Сутринта беше малко по-топло към 10 мисля беше 16 и малко излизаха. Та така ..
    Каквото такова, след като мине утрешния ден, го дават по-трайно да се затопля до 20-23-4 градуса .

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    ...
    Тази година също е изключително странна,...
    Потвърждавам! Тая година акацията в София и плевенско цъфнаха по едно време което досега не съм го виждал. Другото дето ми направи впечатление е че акацията и гледичията цъфнаха заедно което е странно, поне за мен

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    По предния ден не беше особено добро времето с много вятър. Вчера също духаше, но малко по топло и пчелите си летяха. Днес е хубаво времето, още бачкат яко при мен, но като гледам акацията, не виждам да се мъчи особено да цъфти. Има песта на места все още.

По ми е интересно обаче, дали и колко време ще има. То заради дъждовете, тук много вдигна житото, има и много цъфнали други неща, затова че не съм сигурен точно какво носят към момента. Но горе долу познавам когато е основна пашата е най-вече от акация и слънчоглед. Ако не са тези двете, няма такъв силен и устремен летеж. Затова че би следвало да събират акация, но носят и прашец по малко ... Затова че някак си може би и не е съвсем главната паша вече, просто заради прашеца, та не съм сигурен. Даже сам се обърквам като започвам да мисля.

П.С - За съжаление тази година го дават още по топло и суша от предната. Ако е така ......... трябва вече специални мерки да се взимат за пчелите за подхранване и третиране... Аз ако знаех че ще стане така лошо още миналата юях да се захвана, ама .... сега е малко "късно е либе за китка"

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    ...затова че не съм сигурен точно какво носят към момента. Но горе долу познавам когато е основна пашата е най-вече от акация и слънчоглед. Ако не са тези двете, няма такъв силен и устремен летеж. Затова че би следвало да събират акация, но носят и прашец по малко ... Затова че някак си може би и не е съвсем главната паша вече, просто заради прашеца, та не съм сигурен. Даже сам се обърквам като започвам да мисля.
    Не че знам как изглежда прашеца на акацията, но какъв беше цвета на този който внасяха? Аз в началото на месеца, когато казах, че са почнали да носят, наред с останалите цветове, забелязах че внасят и един мръсно бял и то съвсем съвсем малки топчета. То и нямаше форма на топче, а по скоро финна елипса по крачето. Реших че това трябва да е акацията

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Не че знам как изглежда прашеца на акацията, но какъв беше цвета на този който внасяха? Аз в началото на месеца, когато казах, че са почнали да носят, наред с останалите цветове, забелязах че внасят и един мръсно бял и то съвсем съвсем малки топчета. То и нямаше форма на топче, а по скоро финна елипса по крачето. Реших че това трябва да е акацията

Гледай сега, мисля че от обикновената акация се внася само нектар. Има един друг вид акация, който се нарича аморфа май .. Той има едни кафяво-червени цветове, той дава и нектар и прашец. Тука по нашия край почти нямам аморфа. Основно е обикновена акация.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Гледай сега, мисля че от обикновената акация се внася само нектар. Има един друг вид акация, който се нарича аморфа май .. Той има едни кафяво-червени цветове, той дава и нектар и прашец. Тука по нашия край почти нямам аморфа. Основно е обикновена акация.
    на аморфата прашеца е интензивно оранжев цвета
    между другото, имам активност на капаните в София, особено на 5рамковия, нищо че времето е такова изклецано

Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    Как ги хващате тези рояци, при мен нищо не кълве

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    на аморфата прашеца е интензивно оранжев цвета
    между другото, имам активност на капаните в София, особено на 5рамковия, нищо че времето е такова изклецано
    По принцип, аморфата цъфти след акацията, между акацията и липата. Дава много прашец, дава и нектар, но трябва да има много, много декари.
    Преди време, един колега тук, определи цвета на прашеца и като "слънчев" . Мисля, че е прав.

Страница 415 от 418 ПърваПърва ... 315365405413414415416417 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •