По предния ден не беше особено добро времето с много вятър. Вчера също духаше, но малко по топло и пчелите си летяха. Днес е хубаво времето, още бачкат яко при мен, но като гледам акацията, не виждам да се мъчи особено да цъфти. Има песта на места все още.
По ми е интересно обаче, дали и колко време ще има. То заради дъждовете, тук много вдигна житото, има и много цъфнали други неща, затова че не съм сигурен точно какво носят към момента. Но горе долу познавам когато е основна пашата е най-вече от акация и слънчоглед. Ако не са тези двете, няма такъв силен и устремен летеж. Затова че би следвало да събират акация, но носят и прашец по малко ... Затова че някак си може би и не е съвсем главната паша вече, просто заради прашеца, та не съм сигурен. Даже сам се обърквам като започвам да мисля.
П.С - За съжаление тази година го дават още по топло и суша от предната. Ако е така ......... трябва вече специални мерки да се взимат за пчелите за подхранване и третиране... Аз ако знаех че ще стане така лошо още миналата юях да се захвана, ама .... сега е малко "късно е либе за китка"