Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
Няма проблем. Няма ли да му попреча с това да му взема от пилото сега когато е баш акациевата паша, да го безпокоя ? Има и нещо друго, имаше 4 пити запечатано и малко открито, по интересното е че бяха вкарали много нектар и нямаше място. Затова поразместих питите и сложих и магазина. Но може и да не е било правилно това.

Сега гледам че и другите кошери се пораздвижиха, значи ще стане работата с тях. И какво да ида да взема по една рамка пило и сложа на другите сега ? А на тяхно място основа ли да сложа или готова пита ?

Не знам дали ще роят, имат много малко търтеево пило, почти никак и гледам вчера и днес тероризират и малкото търтеи и са ги избутали от кошера.

Относно прогнозата аз следя един точен сайт, дават го чат пат да прегърми и леко да повали тука за Плевенско говоря, обаче без да има бури и силен вятър. А темературата ще падне чак в събота - неделя на 16-17 градуса. И както казах не дават съществени валежи ..

Но да видим де, то не се знае .. кой какво ще познае.

Освен това тук при нас днес цъфна шипката масово с много хубави цветове и дивия дрян. Някак си всичко избухна пак накуп. Акацията вече си отдава, този силния кошер работи без да спира, дори и като стане по топло, тук вчера беше 28-29 градуса. Днес е подобно но има и по някой облак. Абе идеално време баш за акацията ..
Както описваш нещата, кошера е задръстен. Трябвало е да се реагира по-рано. При това положение, ако изтеглиш от пилото и сложиш основи, ще ги изградят и напълнят с нектар, преди майката да ги осемени. Аз бих отложил операцията, за след акацията.