Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4191

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Най-южната част на Дунава -акацията цъфна масово.

Пак сме в джаза.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията

Пак сме в джаза.
    Прогнозата за времето не оптимистична, еле спомняйки си миналата година.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията

Пак сме в джаза.
    Много рано...ние в центъра и за 10 ще ни е рано...
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Много рано...ние в центъра и за 10 ще ни е рано...
    Моето село дето са ми кошерите по закон божи акацията тръгва седмица до десет дена по-късно от най южната точка на Дунава за дето докладвам а е на 25 км права линия. И сега тепърва ще цъфти, а дървото у града дето първо го видях още срещу 1-ви май сега вече премина.
    И ся сюрприз - магазини сложих преди две седмици с цел леко да ги охладя че ми се вижда малце множко прашеца и търтей пилото по плодниците, миналата седмица студ и гадост и оппаа - в неделя вече има по 5-6 магазинни пити от 1/3 до 1/2 пълнички.
    Е може и да ме овикате, ама сложих втори магазин (:
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Аз си направих една дълга почивка от 1 до 11.05 и направо не ми се прибираше към Софето...То не беше пчеларство, градинарство, озеленяване, ядене и пиене, по едно време и жената замина за чужбина, а бе с една дума: рахат
    Почнах ударно още от сутринта на 01.05. с установяването на един самозаселил се дебел рояк под купчина керемиди и последващото му прибиране. Ироничното беше че на два метра пред мястото, което си бяха избрали за дом, имах поставен капан, явно не съм нацелил ваксата...както и да е, успешно го прибрах. След 2 дни го отворих за да погледна дали си имат майка. Оказа се доста тлъстичка и цялата черна без нито един жълт тергит. Карпатка? Най-слабото ми семейство, за което писах по-рано и което по Великден получи една единствена рамка пълна на 80-90% със запечатано пило барабар с пчелите по нея, показваше завиден напредък. Явно съвсем малко помощ му е трябвало. Три семейства имах с поставен по един магазин още от великденските празници, които кротко си работеха в магазините, другите се развиват все още. На 06.05 разметах капаните и ми направи впечатление, че акацията около Г.Дъбник е нацъфтяла яко, докато в Долни Дъбник едвам отваряше и то тук-там. Абе към седмица разлика, а като разстояние едва ли са повече от 10 километра. Както и да е, на 09.05. видимо започна приноса, явно бяха надушили нещо кучетата и въпреки сериозното охлаждане което настъпи на 10-ти, от сутрин до вечер въпросните 3 семейства бачкаха усилено. Разбира се, веднага получиха по 1 допълнителен магазин с напълно изградени рамнки. На средните по сила също сложих по магазин над главите с по някоя и друга рамка, щото нищо не се знае. Даже и рояка получи магазин с 6 празни пити, другия път като отида ако не са ги напълнили ще се караме

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    ПРи мен пък се получи забавяне, явно заради студеното време и все още не съм слагал втори магазин. Предпочитам да се напълни магазина както трябва, преди да слагам друг. Макар че моето не е меродавно, отбелязано на единствен кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Е да де, но ако го напълнят и не си там да сложиш друг, губиш медец. От най-ценният.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Е да де, но ако го напълнят и не си там да сложиш друг, губиш медец. От най-ценният.
    Така е, но сега за първи път имам възможност да съм на място (което е малко иронично) и наблюдявам през 2-3 дни . Затова и не съм сложил още втори магазин. А и времето може да се каже че е хладно, аз дори не си спомням да съм засичал такова за акация. Хем няма бури, хем няма тежки дъждове, хем обаче е и студено. Най-вероятно може да стане някаква много дълга паша, непривична за акацията, но не съм сигурен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •