Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 407 от 413 ПърваПърва ... 307357397405406407408409 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,061 до 4,070 от общо 4125
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Аз не смея да се похваля чак - от 10 зазимени семейства 9 са живи засега. В неделя за последно ги прегледах....тия, които си бяха изяли пликовете с мед, ги заредих с по два плика мед да имат. Иначе няма много пчели наистина, имам 4 силни семейства, останалите са средно на по 3 междурамия с пчели. Мин.г. ми се изроиха пчелите, изтървах ги, над 10 роя ми избягаха, успях да хвана само 3, един остана жив в момента, някои от изроените семейства не можаха да си направят майки, и така си отидоха постепенно.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ок, но това ще е след първите прегледи, т.е. не по-рано от средата на март.
    Разбира се.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Изчерпателен ли бях?
    Това вече е друга бира. Много добри показатели, явно си си свършил работата наесен, докато други са спали

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Колеги, вчера ходих, беше голям климбарник, умрях от студ и ми се изпариха всякакви мераци да пренощувам.
    Раздадох питките. Бях приятно изненадан и очакванията ми за голяма смъртност не се оправдаха...засега
    От общо 10 зазимени - 2 са разход. Едно основно и едно запасно. Интересното е, че умрялото е това което съм писал ноември че е било най-голямото и най ми е харесало:
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    На 24.11. ги накапах с оксалова и за мен сезона официално приключи. Следваща среща къде средата на Февруари за питки. Направи ми впечатление, че почти всички семейства с изключение на едно, бяха като сомалийчета. Къде нямаше мед тая година, къде и това сега. Сигурно и мен ме е налазила "морковицата" дето Бай Даньо се за нея говореше. Обаче капани си имам, стари рамки със заделил, в.о. съм си направил, няма как да бъда изкаран лесно от играта
    предполагам са започнали рано да гледат пило защото имаше на две рамки в предната част тук-там неизлюпено с пробити капачета, а кълбото беше в задния край, измрели от глад, а имаха мед, какво е било това ядене не знам. Но е факт, че най-силните заминаха, а мършите са си добре. На по три рамки са, 4 от семействата се бяха разтеглили по цялата дължина на рамките, въпреки че не вдигна повече от -3 до -2, което показва че са започнали развитие.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Колеги, вчера ходих, беше голям климбарник, умрях от студ и ми се изпариха всякакви мераци да пренощувам.
    Раздадох питките. Бях приятно изненадан и очакванията ми за голяма смъртност не се оправдаха...засега
    От общо 10 зазимени - 2 са разход. Едно основно и едно запасно. Интересното е, че умрялото е това което съм писал ноември че е било най-голямото и най ми е харесало:

предполагам са започнали рано да гледат пило защото имаше на две рамки в предната част тук-там неизлюпено с пробити капачета, а кълбото беше в задния край, измрели от глад, а имаха мед, какво е било това ядене не знам. Но е факт, че най-силните заминаха, а мършите са си добре. На по три рамки са, 4 от семействата се бяха разтеглили по цялата дължина на рамките, въпреки че не вдигна повече от -3 до -2, което показва че са започнали развитие.
    И моите са така, само жертвите са доста повече.
    Прегледах ги преди застудяването. Имаха пило, повече от желаното в момента, ама... ние да сме здрави.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Коригирам се .. Всъщност кошерите са 8 а не 7 ... Което значи че процент е нагоре ....
    Към днешна дата, останаха 6, които от днес вече облитат добре и си носят прашец и започва работата ...

Аз обаче искам да попитам за съвет. Тъй като много рамки медови ми остават за съхранение, след като ми умряха малко над половината от семействата. Какъв е най-добрия вариант да ги съхраня и възможно ли е ? Тъй като идва със затоплянето и молеца ..

Всякакви съвети приемам какво да правя с тези рамки.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Към днешна дата, останаха 6, които от днес вече облитат добре и си носят прашец и започва работата ...

Аз обаче искам да попитам за съвет. Тъй като много рамки медови ми остават за съхранение, след като ми умряха малко над половината от семействата. Какъв е най-добрия вариант да ги съхраня и възможно ли е ? Тъй като идва със затоплянето и молеца ..

Всякакви съвети приемам какво да правя с тези рамки.
    Най-добрият и сигурен, но и скъп вариант е, във фризер, хладилник, хл. камера. Може да се сложи и корпус със пити под семействата. Ама доколкото си спомням, май ти не си с отделни дъна. Има и някакви препарати, ама с химията не съм много запознат, не съм и, и почитател.
    Тая година и аз съм на това дередже. Имам фризер, в който съхранявам прашеца и в него има място за 25-30 пити. Другите ще ги претопя и меда отива в бидоните с каквото има, джанки, сливи и т.н.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Най-добрият и сигурен, но и скъп вариант е, във фризер, хладилник, хл. камера. Може да се сложи и корпус със пити под семействата. Ама доколкото си спомням, май ти не си с отделни дъна. Има и някакви препарати, ама с химията не съм много запознат, не съм и, и почитател.
    Тая година и аз съм на това дередже. Имам фризер, в който съхранявам прашеца и в него има място за 25-30 пити. Другите ще ги претопя и меда отива в бидоните с каквото има, джанки, сливи и т.н.

A както са дълбоко замразени, след това може ли да се ползват ? Колко време им трябва, ако трябва да се добавят към семейства ?

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    A както са дълбоко замразени, след това може ли да се ползват ? Колко време им трябва, ако трябва да се добавят към семейства ?
    Отпускат се за едно денонощие на стайна температура. При вадене трябва да се пипа внимателно, защото стават много чупливи в частите където няма мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    При мен финално останаха 5 от 14 кошера. Като имам и един 6-ти който съм го оставил за чист експеримент. Майка с една шепа пчели. Сега махнах от пчелина още 3 кошера и над 20 пити. Дефакто аз ще оставя както ти каза общо колкото може да побере фризера от най-хубавите. Всичко друго заминава .. Още декември мисля направих тази сортировка един път. Сега поне ми остава малко .. Тези 5те ще има направя справка в петък, когато ще е още по-топло времето да ги видя, какво пило имат и какво ще искат.

Както се казва всяко зло за добро, ще оцелее само най-силния ген.

Страница 407 от 413 ПърваПърва ... 307357397405406407408409 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •