Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 404 от 419 ПърваПърва ... 304354394402403404405406414 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,031 до 4,040 от общо 4186
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами аз не знам как става при мен така че нещата са постоянни, въпреки времето. Вчера с тези магазини си отворих работа, понеже пчелите са мъкнали отнякъде нещо и са го пръснали по всички пити, та трябваше да си играя за малко мед, пак да центрофугирам, но пък се получи ето този тъмния мед, който е гъст и много хубав. Ето това са ми медовете от тази година. Този захаросания, въпреки че уж няма много слънчоглед вътре, пак бързо захароса.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	med_24.jpg
Прегледи:      135
Размер:	249.3 KB
ID:	12386

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    ПРи мен акацията стана на магия малко ... Но като цяло то при мен акацията винаги е на магия. Затова се радвам като я хвана .. и не е много обикновено. Иначе забравих да спомена че семействата съвсем са се кротнали. Имат мед, но забелязвам че гледат доста малко пило тази година. И то масово са така. Ще видя какъв ще е резултата от това напролет.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    .. Този захаросания, въпреки че уж няма много слънчоглед вътре, пак бързо захароса.

Име:	med_24.jpg
Прегледи:      135
Размер:	249.3 KB
ID:	12386
    Има има, класически слънчоглед. Щракнах ти една снимка, но имам проблем с техниката, ще гледам довечера като се прибера да я кача

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    И нещо друго да спомена, понеже наистина годината е различна. Имаме много пчелояди, те са баш на ято като лястовиците. Досега никога не е било такова чудо тук по северна българия до плевен. Дано по бързо си тръгнат. Аз даже до тази година си мислех че тук няма такова животно ... Ама ................ Каквото такова ще да е ..

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя

Име:	IMG_20240911_144103_HDR.jpg
Прегледи:      120
Размер:	94.6 KB
ID:	12387
    досущ като твоите два крайни..

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Май някой след 10 години най-накрая е позачистил някои от темите от онзи спамер. Това е проблем, ако наистина няма някаква нормална администрация на сайта, то рано или късно ще изчезне. Затоа че казвайте ако е така, поне да не се хабим да пишем ..

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Тук днес стана неочаквано топло и отидох да погледна кошерите. Досега не ми се е случвало никога, но половината са умрели от 14, горе долу в 7 има някакво движение. Не е като да съм правил нещо различно, просто няма пчели. То май заслабнаха доста края на лятото и така. А е още доста рано ..

Сега свалих част от кошерите и погледнах още някои, които са супер слаби. Няма пчели и от тези които свалих. Няма и да се занимавам повече. Така като гледам за напролет има вероятност да останат най много 2-3. Ама може и толкова да няма ... Ако не останат тъкмо ще бъде така един добър момент да спра да се занимавам въобще. Тъй като с всяка година става все по шантаво времето.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Тук днес стана неочаквано топло и отидох да погледна кошерите. Досега не ми се е случвало никога, но половината са умрели от 14, горе долу в 7 има някакво движение. Не е като да съм правил нещо различно, просто няма пчели...
    А мед имаха ли или са гладували?

...Сега свалих част от кошерите и погледнах още някои, които са супер слаби. Няма пчели и от тези които свалих...
    От къде си ги свалил?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Май някой след 10 години най-накрая е позачистил някои от темите от онзи спамер. Това е проблем, ако наистина няма някаква нормална администрация на сайта, то рано или късно ще изчезне. Затоа че казвайте ако е така, поне да не се хабим да пишем ..
    Пишете бре... чат-пат сме тука....
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    А мед имаха ли или са гладували?

От къде си ги свалил?

Мед има в кошерите. По принци изглежда все едно са гладували, но дефакто те са били толкова малко пчели че е трудно да се прецени. Мисълта ми е че на 1 - 2 междурамия е свършил меда, обаче на съседните пити има. Та явно хем са останали малко пчели, хем и поради тази причина са гладували. Но това само 2 от 5-те кошера. Другите имаха мед по всичките пити. Даже се чуда какво да ги правя сега. Част бракувах, друга прибрах. Долу по дъната имаше много малко пчели. Това което виждам е че може би са се опитали пак на 2 от 5те кошера да правят самосмяна.

Иначе имам предвид че те са ми в двора и просто си ги прибрах в склада и ги чистя и дезинфекцирам, кошери и рамки. Аз така съм свикнал. Та съм ги свалилил от баира долу в склада

Страница 404 от 419 ПърваПърва ... 304354394402403404405406414 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •