Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4218

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Аромата на меденя сироп привлича и в това безпашно време може да си вкараш автогол...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Аромата на меденя сироп привлича и в това безпашно време може да си вкараш автогол...
    А ако давам вечерта на мръкване по малко, пак ли важи това? Мисълта ми е те да си го взема през ноща докато няма летеж ? Мерси за пояснението.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Зависи колко е малкото. Има разлика 5-3-1 литра сироп и това дали е 2:1 или 3:1 ,то зависи целта каква е ....
    По това време захарен сироп се ползва за да направиш есенно/зимно пило и да зазимиш младата и здравата пчела на тоя мед,а ако е инверт още по добре.
    Изобщо сметката е различна според вида и начина на работа.....

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Сироп давам, колкото да внеса някои "подправки".
    Ако целта е стимулиране на майката, най-добро при мен, се оказа разцепване на пилото с пита с предимно незапечатан мед...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами пак странна работа, днес ги преглеждах. Имат много мед в плодниците и много малко пило, не съм сигурен че и майка иска особено да снася, не знам защо е така. Дали заради липсата на нектар, но както казах има много мед има и незапечатан. Някои дори са се позадръстили, но няма да вадя пити от плодника и да центрофугирам. Оставам ги да се оправят. Бяха и с магазини, и имаше достатъчно място. Като са наблъскали плодниците, да се оправят сега. Както казах изключително кротки, и от всичките 14, все пак се намери един проклет, който си беше така още след като рои. От кротък стана психопат .. Ама е само един, може и майката да иде зян и да го обединя на по - късен етап с един дето е по-слабичък на 4 пити...

Чудя се дали да ги подхранвам пак подбудително ама вече с много малко сироп, че няма място в плодника.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ами пак странна работа, днес ги преглеждах. Имат много мед в плодниците и много малко пило, не съм сигурен че и майка иска особено да снася, не знам защо е така. Дали заради липсата на нектар, но както казах има много мед има и незапечатан. Някои дори са се позадръстили, но няма да вадя пити от плодника и да центрофугирам. Оставам ги да се оправят. Бяха и с магазини, и имаше достатъчно място. Като са наблъскали плодниците, да се оправят сега. Както казах изключително кротки, и от всичките 14, все пак се намери един проклет, който си беше така още след като рои. От кротък стана психопат .. Ама е само един, може и майката да иде зян и да го обединя на по - късен етап с един дето е по-слабичък на 4 пити...

Чудя се дали да ги подхранвам пак подбудително ама вече с много малко сироп, че няма място в плодника.
    От това подхранване почти никаква полза няма да има в ситуацията която си описал, че се намират пчелите.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Меда-долу,пилото-горе! При мен това работи есента.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Не знам как сте вие колеги, но днес ми хрумна да съпоставя тазгодишните си добиви на мед с миналогодишни. Оказа се че възлиза на 27,5% от този през '23г. и 31% от '22г.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •