Ако е репелент, какво прави Аутана на масата?
Ако е репелент, какво прави Аутана на масата?
Така и така си говорим. След акацията продължи да има някакъв принос лек, тук ми каза един стар пчелар от района, че доволно има дъбова мана + още билки, даже сега ме посъветва да го извадя преди слънчогледа. И така ще направя, защото аз на някои семейства им оставих и акация да имат горе в магазина, не съм вадил целия, понеже ми се сториха маломедни и недозапечатани и става един много хубав букет, който също не захаросва бързо и си струва да се извади, макар да е малко.
А сега има и липа при мен е много малко и писах в другата тема, за 5 дни докато бях в София и като се върнах слънчогледа порастна двойно и е пред разцъфване. Според мен на база на прогнозата ще има яко слънчоглед. Обаче въпроса е след това какво правим. При мен тръгва обикновено след 1ви юли, обикновено 3-4. Сега отива пак на 3 седмици по-рано като акацията.
Времето го даваха много топло, но ако случайно познаят температурите ще са около 30 31, ще има и леки превалявания. Без някакви страшни жеги, след като мине утре. Проблема е че точноста е много малко и може да не познаят.
Но имам усещането че месеците Юли, Август и дори Септември ще са много лоши, много суша и много жега .. На базата на това как се развива тази година....
Дано да не е така, защото ще е кофти не само за пчелите ..
ама дайте да се разберем за какво точно отблъскващо действие иде реч, щото ако засмърди на мършляк, за комарите не знам, но ми се струва че от мухи няма да мирясате
Подраняват или закъсняват многогодишните растения, слънчогледа си цъфти според когато са го засяли. при мен започва винаги между 15 и 20.06 и мисля и че сега ще е същото
Дами и Господа, колеги, днес ми съобщиха нещо, което до момента само смътно подозирах: В България имало само два сезона - Бирен и Винен. Но и в двата си имало Ракиено време![]()
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))