Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
Браво, ти май си единствения дето е извадил като се съди по водопада от отговори на въпроса ми
Моите явно се развиха на акацията, миналия уикенд видях, че едно единствено семейство беше почнало да качва ливада, сигурно и от сребролистната липица ще закачат малко и след 2 седмици като тръгне слънчака ще напълним магазините...както обикновено

Така и така си говорим. След акацията продължи да има някакъв принос лек, тук ми каза един стар пчелар от района, че доволно има дъбова мана + още билки, даже сега ме посъветва да го извадя преди слънчогледа. И така ще направя, защото аз на някои семейства им оставих и акация да имат горе в магазина, не съм вадил целия, понеже ми се сториха маломедни и недозапечатани и става един много хубав букет, който също не захаросва бързо и си струва да се извади, макар да е малко.
А сега има и липа при мен е много малко и писах в другата тема, за 5 дни докато бях в София и като се върнах слънчогледа порастна двойно и е пред разцъфване. Според мен на база на прогнозата ще има яко слънчоглед. Обаче въпроса е след това какво правим. При мен тръгва обикновено след 1ви юли, обикновено 3-4. Сега отива пак на 3 седмици по-рано като акацията.
Времето го даваха много топло, но ако случайно познаят температурите ще са около 30 31, ще има и леки превалявания. Без някакви страшни жеги, след като мине утре. Проблема е че точноста е много малко и може да не познаят.

Но имам усещането че месеците Юли, Август и дори Септември ще са много лоши, много суша и много жега .. На базата на това как се развива тази година....
Дано да не е така, защото ще е кофти не само за пчелите ..