Няма "не ми се рови"! Ако искаш да имаш работещи семейства се взимат мерки навреме, а това с гледане не става. Кразз то е дал един добър метод. Трябват ти подробности, като за незнаещ. За да ги докараш до роево има причина. Един магазин на добро семейство според мен не стига. И преди ти писах! Разширявай според семейството, а излезе ли и паша, и според пашата. И твоя приятел.... Три корпуса Фарар е майтап обем за развито семейство. Ако се съмняваш в преценката си за сила на семейство давай тук подробности от това, което виждаш в плодника. Човек, аз съм нахвърлял пети корпус Рут на някои, а тепърва започва глог, акация.... И знаеш ли? Нямам роево. Преди двайсетина дни един беше тръгнал, но му избих мерака. И не правя противороеви отводки, защото не ми изнася да си скопявам семействата. Естествено, има случаи в които вадя майката, но това са крайни мерки и 90% вината е пчеларска. Трябва да държиш семействата в работен режим. Мерки, след влезли в роево са по-трудоемки и неизгодни за пчеларя. В общия случай не минава и без сътресения в семействата.

Цитат