Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 392 от 419 ПърваПърва ... 292342382390391392393394402 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,911 до 3,920 от общо 4190
    Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    Първите акаций цъфнаха на 15 Април, времето хладно, дъждовно с единични дни слънчеви. Направих проверка на 27 Април и резултата е следния Акацията не е прецъфтяла още но до седмица ще си иде, кошерите леки като единични са сложили в магазина на две-четири питки по малко мед в средата... С две думи - НУЛЕВ. Но нали сме си оптимисти се надаме пък за оставащата седмица да напълнят...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло_Иванов Виж публикацията
    Първите акаций цъфнаха на 15 Април, времето хладно, дъждовно с единични дни слънчеви. Направих проверка на 27 Април и резултата е следния Акацията не е прецъфтяла още но до седмица ще си иде, кошерите леки като единични са сложили в магазина на две-четири питки по малко мед в средата... С две думи - НУЛЕВ. Но нали сме си оптимисти се надаме пък за оставащата седмица да напълнят...
    Това което описваш е едно към едно при мен. Но ето пак една разлика. Сега гледам на камерите, ден който го описват като сравнително тих, буха вятър, който не е особено слаб и който не са го познали.

П.С --- еее може и да са го познали понеже дават за следобед да има до над 30 км/ч полъх, обаче той в момента е постоянен с тази скорост.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Screenshot_20240429_192506_Google.jpg
Прегледи:      63
Размер:	84.2 KB
ID:	12358
    Всичко приключи... Остава да се вземат противороеви мерки и... курбан в неделя.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Аз пък съм доволен от акацията!Отгоре се вижда половин магазин,но знам,че в плодника има поне още половин.....

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Аз пък съм доволен от акацията!Отгоре се вижда половин магазин,но знам,че в плодника има поне още половин.....
    Браво. При мен, тук-таме по 1-2 рамки нектар. Магазините пълни... с пчели.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Засега не мога да кажа нищо, до оня ден мисля работеха много добре. Вчера беше нулев ден заради времето. Днес го дават хубаво и се прибрах... Е хубаво колко да е хубаво тихо около 19 градуса, ще ги погледна към обяд по-силните да видя какво се е случило. Не съм оптимист. Но предполагам днескашния ден ще каже, дали акацията е приключила напълно.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Браво. При мен, тук-таме по 1-2 рамки нектар. Магазините пълни... с пчели.
    Блокират майката в плодника и след пашата започват да вдигат меда нагоре,за да освободят място на майката,демек ще напълнят магазина

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Блокират майката в плодника и след пашата започват да вдигат меда нагоре,за да освободят място на майката,демек ще напълнят магазина
    Да. При мен дават 7-8 дни дъждовни от събата нататък. Ще ги вдигна на втори корпус с ХР, магазините, в които има нещо отиват долу. След седмица ще проверя за маточници и така...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    При мен сега работят усилено. Тъй като времето е тихо и е сравнително топло. Минах с колелото напред назад и още има мирис на акация, но докога, не знам. Даже си викам, чакай да погледна за да не би силните да са напълнили магазина )) Еее оказа се че няма как да стане със сравнително малко пчели. Имам един който мисля почти е напълнил един магазин, а другите уж силни по различен брой пити. Мисля че съвсем спокойно сега мога да кажа че ще успея да извадя малко чист акациев мед, за лична употреба. Май няма да бързам въобще да го вадя този мед. Ще изчакам чак средата на май, тъкмо да стане и по-топло. Не знам как е правилно ..

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Това значи ли че след пашата трябва да ги изчакам още малко, за да вдигнат меда и тогава да го центрофугирам, колко време им трябва ?

Страница 392 от 419 ПърваПърва ... 292342382390391392393394402 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •