Първоначално публикувано от
morning
В кметството ще ти отговорят най- добре, според мен дори не им споменавай, че си питал в министерството, щото вземат да се обидят нещо. Отиваш и питаш точно каквото те интересува, не ти решаваш какво отпада и какво не, казваш искам това място, може ли - като ти кажат, че не може, тогава не може. Питаш кое може и те ще ти покажат различните вариянти. Може да не ти се вярва, ала дори от министерството да кажат, че може, ако от кметството кажат, че не може, значи не може. Ако имаш някой познат из това кметство/ община, ще стане още по- лесно и бързо. Тънкия момент е, че в тия общини повече гледат да угодят на земеделците и правят разни мошенгии, та не остават кой знае какви парцели за нас. На практика аз се отказах, не защото нямаше места, а защото всичките, които ми предложиха бяха в непосредствена близост до обработваеми земи, трябваше да направя пчелина буквално на 20-30 метра от нивата, което е разбираемо защо не ме устройва. Имаше и такива на отдалечени от ниви места, ала пък са твърде отдачелени от мен, който разход няма как да го избия с тези чудесни изкупни цени на пчелния мед.