Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 17

Разгънат преглед

Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    Цитат Първоначално публикувано от morning Виж публикацията
    Защо не питаш направо в общината. Преди години, като обмислях разни планове, просто отидох в общината и им рекох, че искам парцел за пчелин - питаха ме само къде горе- долу, казах им в коя посока, извадиха една карта гледаха, разговоряха там нещо помежду си и ми посочиха къде точно могат да ми предоставят такова място. Нямаше изискване да си ЗП, само регистрация в общината. Честно казано, даже бях изненадан, колко бе улеснена тази процедура.
    Добър ден, от министерството ми върнаха отговор, че не трябва да съм регистриран като ЗП, за да кандидатствам за общински парцел, сега другото чудене ми е, ако има парцел десет декара примерно, дали може да искам да ми отмерят един декар за пчелин и да го заградя, в закона пише "Пчелните семейства могат да се настаняват върху земеделски земи, горски територии, собственост на държавата", там дето си харесах се води "вид собственост, Съсобственост, вид територия урбанизирана НТП за друг вид застрояване", нищо че е в гората на повече от половин километър от населеното място, така че това отпада, другото се води Общинска-частна ливада, май и това ще отпадне, явно е време да се разходя до кметството да питам
    Този пост е редактиран от gln; 26.04.2024 в 15:05.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •