Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Дадох им магазините днес, някак си при мен не са толкова силни, точно както го смятах така излезе. Тъкмо са запълнили добре плодника и работят по най-дясната пита където има място правят далаци, но не всички. Сега им сложих магазин. Горе долу при 13.5 градуса слънчево и топло 11:00 часа , започнаха да излизат яко ... Преди това беше хладно. Но днес е много хубав ден макар и хладен . .. Явно си има някакъв нектар от акацията понеже се стрелкат, но това което виждам е и че по поилката има пчели. Явно не всички са открили акацията или няма още добър принос ...

С тези температури да си кажа честно съм леко скептичен, но да видим какво ще стане. Поне няма вятър и порои .. Малко по - късно ще отида да им направя едно клипче. Да кажем към 13:00

Благодаря на всички за отговорите ... Като цяло колкото и келпав кандидат пчелар съм, съм забелязал че каквото и да правя, майките като са от миналата година, никога не роят след това. Дефакто не очаквам никакво роене ... )) но тъкмо ще казвам, че да се посмеете на моите прогнози ..

Потребител
    Регистриран
    31.03.2023
    Аз все още изчаквам с магазините, някои колеги сложиха, ала при тия температури се съмнявам, че акацията ще даде.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от morning Виж публикацията
    Аз все още изчаквам с магазините, някои колеги сложиха, ала при тия температури се съмнявам, че акацията ще даде.
    При мен интересното е че и глога цъфти в този момент, дори акацията го е изпреварила, не знам как е възможно. Но глога отделя понеже усещам мириса и явно по-ниските температури не му пречат толкова. Та странна година . Ходих с колелото на полето и от акацията не усещам мирис никакъв ..... Хубави температури ще има чак след 7 дни, ама дотогава дали ще има нещо не знам...

То и затова съм скептичен ама ..

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    При мен интересното е че и глога цъфти в този момент, дори акацията го е изпреварила, не знам как е възможно. Но глога отделя понеже усещам мириса и явно по-ниските температури не му пречат толкова. Та странна година . Ходих с колелото на полето и от акацията не усещам мирис никакъв ..... Хубави температури ще има чак след 7 дни, ама дотогава дали ще има нещо не знам...

То и затова съм скептичен ама ..
    Аз имам много глог. Винаги е преди акацията. Последните години мааалко се застъпват. Мед аромата на глог ми е любим. При центрофугиране се усеща аромата в помещението яко. Аромат на.... виолетки ))
    Успех в медосбора, момци!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •