Дадох им магазините днес, някак си при мен не са толкова силни, точно както го смятах така излезе. Тъкмо са запълнили добре плодника и работят по най-дясната пита където има място правят далаци, но не всички. Сега им сложих магазин. Горе долу при 13.5 градуса слънчево и топло 11:00 часа , започнаха да излизат яко ... Преди това беше хладно. Но днес е много хубав ден макар и хладен . .. Явно си има някакъв нектар от акацията понеже се стрелкат, но това което виждам е и че по поилката има пчели. Явно не всички са открили акацията или няма още добър принос ...
С тези температури да си кажа честно съм леко скептичен, но да видим какво ще стане. Поне няма вятър и порои .. Малко по - късно ще отида да им направя едно клипче. Да кажем към 13:00
Благодаря на всички за отговорите... Като цяло колкото и келпав кандидат пчелар съм, съм забелязал че каквото и да правя, майките като са от миналата година, никога не роят след това. Дефакто не очаквам никакво роене ...
)) но тъкмо ще казвам, че да се посмеете на моите прогнози ..

... Като цяло колкото и келпав кандидат пчелар съм, съм забелязал че каквото и да правя, майките като са от миналата година, никога не роят след това. Дефакто не очаквам никакво роене ...
Цитат