Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
По повод много теми, ще кажа че един приятел алпинист ми каза следното "Хората ще се усетят в момента в който водата започне да изчезва" защото това се случва последните години.
Тази година за първи път пчелите ми посещават толкова усилено поилките, даже до ноемви продължаваха и карах нашите постоянно да сменят водата. Като ходя по планините, преди два дни, на витоша няма сняг, на Банско също и то без значение от височината.

ПРеди няколко години ски зоните отваряха началото на декември а сега няма една прашинка сняг . И температурите са толкова високи, че даже и машините за сняг не пускат, ама то според мен няма и достатъчно вода за тях.

Даваха го уж голям сняг по Вихрен, обаче май няма нищо. Утре ще се кача до връх Вихрен и ще видя какво е положението.
Нямам идея дали изчезва водата вероятно е така но едва ли е от глобално затопляне по скоро от човешка дейност няква индустрия.
Имало е и предишни затопляне това са цикли не можем да спрем с долари и вятърни генератори.Преди 120хил.години е било така +16/17 градуса сега е +15 а преди 50г.с 1градус по малко тоест около 50г. ще си стане топло.Сахара ще стане савана а саваните гори в Арктика само малко лед в Сибир няма да може слонове да виреят но вълнисти мамут да