Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 202

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ами, под уговорката, че района е пренаселен-не.
    Мисля, естествения и воденето на изкуствен отбор, по-може да играе някаква роля...
    Мисля, че някъде тук във форума преди време един известен пчелар писа, че без контрол на търтейте селекцията е бош лаф работа или нещо от тоя сорт.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Мисля, че някъде тук във форума преди време един известен пчелар писа, че без контрол на търтейте селекцията е бош лаф работа или нещо от тоя сорт.
    Така е, каква селекция ще правиш без да контролираш търтейте, няма шанс. Много от световните имена в пчеларството имат острови, или виокопланиски райони с чистота 100% и там се селектират майките. В България това е невъзможно, за това се пркатикува изкуствено осеменяване. След като имаш един път разплодна майка може да я използваш навсякъде, независимо от търтейте, за работните майки F1 това не е проблем. Лошото, е че не можеш да поддържаш линията и трябва всяка година да си купуваш разплодна майка и да вадиш дъщери само от нея.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •