Фибрана е 3 см., гладък. За фалцовете не, не практикувам подвижно пчеларство (ако трябваше да ги местя, щях да им сложа дървени дибли. Тази "хитрост" я видях от братя Тотевски и я пробвах на едни кошери от военни сандъци - така те можеха да се накланят дори до 45° без да се разместят магазините...)
Направих ги за да съм сигурен, че при пчелите по никакъв начин няма да влиза вода или да им духа. Никога няма гаранция, че контактните пърхности на корпусите без первази са и ще останат идеално гладки. Освен това имам неприятен опит с кошери, чиито надставки са без первази. Тъй като найлона над семейството го оставям по-голям и краищата му висят извън кошера, когато вали и духа силно, вятъра повдига тези краища и така влиза вода над гнездото. (чак се принуждавам зимата да хващам тези краища надолу с кабърчета) При надставките с перваз този проблем липсва. (а който и да е магазин във всеки един момент може да стане надставка)
Също така си помислих, че тъй като корпусите са изключително леки, ако са без перваз (или фалц) ще отива много повече време в донагласяне в правилното им положение, особено при фарара, където са повече.
Това са ми съображенията.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))