Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 465

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Еееееее,вс е ок,амаааааа спестил си 5мм на корпуса.Рамките са наравно с горен ръб страници,а тия 5мм никога не са излишни

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Еееееее,вс е ок,амаааааа спестил си 5мм на корпуса.Рамките са наравно с горен ръб страници,а тия 5мм никога не са излишни
    Ачка, мисля, че еднаквото ниво на горна летва с ръба на "корпуса" щеше да е проблем ако се затваряше с твърда таванка отгоре и щяха доста пчели да се мачкат при затварянето. От доста време имам кошери със същото разположение на рамките спрямо корпус и не съм забелязал някакъв проблем (всички са с найлон и надставка)
    Кажи си съображенията, все пак може и да ми убягва някакъв "тънък момент"...

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Сигурно си видял,как надграждат м/у рамката и найлона,за по лесно контрплиране на вентилацията в кошера.
    Много са ми интерсени колегите,които чертаят диаграми на движението на въздуха и топлината в кошера подчинена на физиката.Да,ама не!В кошера "физиката" я определя семейството......
    Всъщност,пчелите се справят с всякакви ситуации...но,аз съм разширил възможностите на нуковете,като съм ги направил с отделни дъна ииии в един момент,натоварвам три,един в/у друг и ги обръщам на медосбор..ще останеш изненадън от вжзможностите на три нука обединени....Даже имам направени и магазини за нуковете....

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Сигурно си видял,как надграждат м/у рамката и найлона,за по лесно контрплиране на вентилацията в кошера.
    Много са ми интерсени колегите,които чертаят диаграми на движението на въздуха и топлината в кошера подчинена на физиката.Да,ама не!В кошера "физиката" я определя семейството......
    Всъщност,пчелите се справят с всякакви ситуации...но,аз съм разширил възможностите на нуковете,като съм ги направил с отделни дъна ииии в един момент,натоварвам три,един в/у друг и ги обръщам на медосбор..ще останеш изненадън от вжзможностите на три нука обединени....Даже имам направени и магазини за нуковете....
    Ооо, това със сигурност ще го пробвам, Ачка! Само да уточним за какви нукове говориш, от дърво или фибран. И ако е фибран от 2 см или по-дебел? (Че 2 см фибран ми се вижда слабичък за магазин, но ако вече си го пробвал...)

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    5-6 рамкови нукове.Самоче има една подробност.Отгоре и отдолу страниците завършват с дървена рамка,за да може да използваш рамкопдвдигач.....

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    5-6 рамкови нукове.Самоче има една подробност.Отгоре и отдолу страниците завършват с дървена рамка,за да може да използваш рамкопдвдигач.....
    А дебелината на фибрана?

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    какъвто отпадък има е насреща 2-3 см

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Рамкоповдигача добре, но с гризането какво правим!? Особено дъното...втората година го няма вече...
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Рамкоповдигача добре, но с гризането какво правим!? Особено дъното...втората година го няма вече...
    Ааааа,моите изкараха 6 години.Можеха да изкарат още някоя годинка,амаааа,22-ра година пожара ги стопи...

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Този път нуковете са с гладък фибран, нали уж не го гризат, та ще видим. А дъното (мрежесто или не) може да не е от фибран...
    Другите кошери си ги правя с фолио и няма никакви проблеми с гризането. А за евентуално гризане отвън (не от пчелите) - алум. плаки...
    Засега обаче това не го прилагам на нуклеусите/капаните...
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20210211_132350.jpg
Прегледи:      81
Размер:	67.5 KB
ID:	12330Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20210211_132523.jpg
Прегледи:      80
Размер:	64.1 KB
ID:	12331

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •