С точилка .
Иначе го купувам от един фермер много свестно момче гледа над 200говеда и това са говеда де се гледат на пасища в планината купува свинско коле говедо и го дава в цех да му ги правят. Иначе пастърмата е от Била рибица на промоция.
Едно време гледах домашни прасета най добри бяха трилинейните хибриди ама сега по- лесно от магазина.
Ванко,слагай амбалажна хартия!Отдолу и отгоре на вс ред луканки,трябва да има амбалажна хартия,за да обира влагата от месото.
От 2000-та година използвам амбалажна хартия.
Като овеся пресния суджук,след седмица го свалям и го минавам със шише или точилка и пак на "простора".След още десетина дена го натискам-пресовам с тежести за 4-5 дена.
Ако го суша в стая на вентилатор тез мероприятия се извършват,с точилка на 2-3 ден,а пресоването на 6-7 ден.
Ееем,Наздраве Ванка!
Да си жив и здрав и всички около теб![]()
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))