Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1686

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Мнения
    823
    Колеги, някой от вас пресича ли киселото зеле с аспирин. И ако да, каква е дозата. На колко литра колко аспирин ?

  2. #2
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Мнения
    1,324
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Колеги, някой от вас пресича ли киселото зеле с аспирин. И ако да, каква е дозата. На колко литра колко аспирин ?
    Защо държиш на аспирина?
    Аз го пресичам със серниста киселина.

  3. #3
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Мнения
    823
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Защо държиш на аспирина?
    Аз го пресичам със серниста киселина.

    Ами защото майка ми така го правила уж, ама не знам си как е забравила колко аспирин е слагала и сега пита мен Иначе мисля преди много години го е направила с бензоат, обаче нещо не и харесва ... предполагам и със сернистата може да не иска да се занимава. ... Та това е причината ..

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Мнения
    1,004
    Пчеларски район
    планета Земя
    аз слагам синапено семе като втаса и това му е

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Мнения
    3,603
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Колеги, някой от вас пресича ли киселото зеле с аспирин. И ако да, каква е дозата. На колко литра колко аспирин ?
    Май става и с лимони.
    Аз не го пресичам седи навън на студа под един навес всеки ден го претакам и добавям отгоре по една нова срязана зелка докато претакам да си ям. Полезно е за някакви дрожди а и на мен ми е вкусно слагам и моркови. Бая време изкарва така. Най любими са ми коледни постни сърми със стафиди тук в София така ги правят ама в Северозапада ги съсипват с кайма или месо.

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Мнения
    1,004
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ... ама в Северозапада ги съсипват с кайма или месо.
    Дай Боже все такива "съсипани" манджи да има на масата!

  7. #7
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Мнения
    891
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Дай Боже все такива "съсипани" манджи да има на масата!
    Невярвам Гошката да е имал предвид буквално съсипани..
    Само се чудя в кой точно момент,започва да добавя новите зелки.осолявали ги предварително,небъркат ли се пропорциите.....

  8. #8
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Мнения
    3,603
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Невярвам Гошката да е имал предвид буквално съсипани..
    Само се чудя в кой точно момент,започва да добавя новите зелки.осолявали ги предварително,небъркат ли се пропорциите.....
    Започвам новите да ги слагам когато вече старите втасват.Новата я режа на 4 и слагам най отгоре нея започвам след няколко дни да си ям тя постепенно втасва Тази година сложих 4 нови зелки направи ми впечатление , че се обзсолиха дори и старите.Яно новите дърпат от солта.Тия дни ще досложа малко сол.Нямам идея дали на друг ще му допадне такова зеле нито прясно нито кисело но на мен ми харесва.Ям си и от долните зелки кисело на салата с моркови , тях също ги сложих допълнително в зелето с олио и пипер.

  9. #9
    VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Мнения
    1,004
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ...тях също ги сложих допълнително в зелето с олио и пипер.
    Гого, като прочетох за моркова повдигнах едната вежда, но с това последното направо ме доуби

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Мнения
    3,603
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Гого, като прочетох за моркова повдигнах едната вежда, но с това последното направо ме доуби
    Не съм го написал както трябва олиото и пипера ги слагам в салатата

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •