Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4218

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Клея е доста по-скъп от меда, а и доста тежък. Не е задължително да се събира кой знае какво количество, но рамките е добре да се почистват периодично от него и той си се събира. Аз, един килограм го поставям в трилитрова бутилка и пълня с ракия/силна/. Ползваме го за домашни нужди, а и продавам от екстракта. Останалият клей заминава на пазара и парите за... булки/шегувам се /, за пчелите.
    Стигна ли 300лв. за килограм или още не? Сигурно не. Всички цени се вдигат, само тези на пчелните продукти си седят...или падат

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Стигна ли 300лв. за килограм или още не? Сигурно не. Всички цени се вдигат, само тези на пчелните продукти си седят...или падат
    Преди 10 години го продавах на 130лв. и тази година го дадох на толкова. Нищо не се вдига, освем разходите.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    В север-център на 11.11. ги накапах с оксалова и в общи линии ги смятам за зазимени. 2 съм ги отписал. Отличниците и едно семейство дето се рои и които и на 15.08 и на 15.09 имаха маточници за самосмяна, а като ги накапвах видях че си имат търтеи, явно не могат да си харесат майката. Другите 5 ще иззимуват успешно. Тъпото е, че чак на 02.12 ще успея да ги проверя колко акаренко е изпопадал.Ще гледам да кача снимков материал ако съм доволен от видяното

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    В север-център на 11.11. ги накапах с оксалова и в общи линии ги смятам за зазимени. 2 съм ги отписал. Отличниците и едно семейство дето се рои и които и на 15.08 и на 15.09 имаха маточници за самосмяна, а като ги накапвах видях че си имат търтеи, явно не могат да си харесат майката. Другите 5 ще иззимуват успешно. Тъпото е, че чак на 02.12 ще успея да ги проверя колко акаренко е изпопадал.Ще гледам да кача снимков материал ако съм доволен от видяното
    Тези с търтеите бих ги поглеждал нарочно! Според не знам какво, но ми се е случвало декември да я сменят, началото на март, а и да иззимят също. Да не отиват напразно пчелите ми е мисълта

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Тези с търтеите бих ги поглеждал нарочно! Според не знам какво, но ми се е случвало декември да я сменят, началото на март, а и да иззимят също. Да не отиват напразно пчелите ми е мисълта
    Е какво да ги поглеждам, мача е свирен, Румба. Следващото поглеждане ще е Февруари за питки. Имам две резервни семейства които са в доста добра форма и чакат своя шанс, тъй че съм спокоен. По съм притеснен, че виното ще ми свърши по никое време като гледам как съм го настъпил, но то ще си покаже. С'а се сещам, оня ден слушах нек'ви лафове на Джони Пенков и единия беше: Никой няма право да се притеснява преди да е умрял

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Е какво да ги поглеждам, мача е свирен, Румба. Следващото поглеждане ще е Февруари за питки. Имам две резервни семейства които са в доста добра форма и чакат своя шанс, тъй че съм спокоен. По съм притеснен, че виното ще ми свърши по никое време като гледам как съм го настъпил, но то ще си покаже. С'а се сещам, оня ден слушах нек'ви лафове на Джони Пенков и единия беше: Никой няма право да се притеснява преди да е умрял
    Радикалист! Свирен бил мача.... Отписа чедата още ноември. Поглеждаш след празниците и ако има беля ги събираш 2 в 1.... Сега, ако плана е "не ги пипам зимата", твоя воля. Защо добрите "резервни" са със такъв статут/резервни/? Ето къде ще дадеш пчелите и ги пиши 'титуляри'. Ако наистина са добри ще има 'благодаря' и за теб))

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Радикалист! Свирен бил мача.... Отписа чедата още ноември. Поглеждаш след празниците и ако има беля ги събираш 2 в 1.... Сега, ако плана е "не ги пипам зимата", твоя воля. Защо добрите "резервни" са със такъв статут/резервни/? Ето къде ще дадеш пчелите и ги пиши 'титуляри'. Ако наистина са добри ще има 'благодаря' и за теб))
    Аз не бих ги обединил сега.Ако изимеят без майка,значи са здрави и чак тогава....

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	003e2430c28b22b2.jpg
Прегледи:      121
Размер:	174.0 KB
ID:	12285
    Какво да ви кажа? Повече от доволен съм, кат гледам как съм я препарирал тая гад

И нещо важно, колегите които не са посещавали пчелините си след мокрия сняг от по-миналия уикенд, е добре да го направят при първа възможност, особено ако имат висока растителност около кошерите. Възможно е да има неприятни изненади

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово

Име:	003e2430c28b22b2.jpg
Прегледи:      121
Размер:	174.0 KB
ID:	12285
    Какво да ви кажа? Повече от доволен съм, кат гледам как съм я препарирал тая гад

И нещо важно, колегите които не са посещавали пчелините си след мокрия сняг от по-миналия уикенд, е добре да го направят при първа възможност, особено ако имат висока растителност около кошерите. Възможно е да има неприятни изненади

Име:	20231126_085659.jpg
Прегледи:      122
Размер:	158.2 KB
ID:	12286При мен беше така...

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Освен суджука, е редно да покажем и пчелите, към днешна дата.

Име:	20231231_115457.jpg
Прегледи:      226
Размер:	252.0 KB
ID:	12308

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •