Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4229

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Гоше ти като най-начетен имаш ли представа как кръщават астероидите.
    Нямам си и на идея! Как?

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Нямам си и на идея! Как?
    През 50-те и 60-те години на миналия век Пол Хергет събира голям брой данни за именуване на малки планети (астероиди), като дава обстоятелствата на откриването, както и основна информация за произхода на името и за участващите астрономи. Неговият сборник е известен като Имената на малките планети и е публикуван от Обсерваторията в Синсинати през 1955 и 1968 г. Последната публикация съдържа подробности за откриването и наименуването на 1564 малки планети до разгара на Втората световна война през 1943 г. и обхваща от първата открита малка планета - 1 Церера, до 1564 Сърбия. Обстоятелствата за откриването на Хергет по-късно са включени в Речник на имената на малки планети, изготвен от астронома Луц Шмадел от името на комисия 20 на Международния Астрономически Съюз.

Списък на малките планети кръстени на животни и растения.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Вчера се върнах от планината, бях 2 седмици. Тъкмо бяха станали 45 дни откакто сложих екостопа. Сега отворих да махна плочките, има един бонус от тях, че доста заклеяват и за първи път събрах лесно и бързо доволно количество клей. Пчелите са много спокойни, чак се радвам да ви кажа, няма и следа от агресия. За втора поредна година няма да ги подхранвам, тъй като имат достатъчно количество мед. Тази година може и въобще да не ги стеснявам есента, просто като свърши пилото, ще третирам с оксалова и тогава ще преценя.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    ... и за първи път събрах лесно и бързо доволно количество клей. Пчелите са много спокойни, чак се радвам да ви кажа, няма и следа от агресия. За втора поредна година няма да ги подхранвам, тъй като имат достатъчно количество мед....
    Какво ще го правиш тоя клей? И аз имах мерак да събирам, не че ми трябва де. Даже Февруари от изложението си купих няколко метра силиконова мрежа. Е, още не съм я нарязал, така си стои в торбата
    Надеждата ми е че есента или зимата ще се организирам да я нарежа, но пък като знам, че си купих преса за восъчни основи лятото, за мрежата едва ли ще намеря време. То сигурно и в.о. няма да си направя, че нещо все ще излезе, но по-важното е че съм си заприходил инвентар
    За подхранването съм същата работа, преди няколко години бях купил една кутия апиинверт, реших сега да им го дам че ми пречи - той се захаросал половината и отиде в кофата. Е, успях да напълня десетина пликчета и 2 кошера изкараха късмет.... или пък не, но това ще им бъде. Писна ми да се правя на пчелар и да копирам действията на другите, мисля да си карам помоему

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Какво ще го правиш тоя клей? И аз имах мерак да събирам, не че ми трябва де. Даже Февруари от изложението си купих няколко метра силиконова мрежа. Е, още не съм я нарязал, така си стои в торбата
    Надеждата ми е че есента или зимата ще се организирам да я нарежа, но пък като знам, че си купих преса за восъчни основи лятото, за мрежата едва ли ще намеря време. То сигурно и в.о. няма да си направя, че нещо все ще излезе, но по-важното е че съм си заприходил инвентар
    За подхранването съм същата работа, преди няколко години бях купил една кутия апиинверт, реших сега да им го дам че ми пречи - той се захаросал половината и отиде в кофата. Е, успях да напълня десетина пликчета и 2 кошера изкараха късмет.... или пък не, но това ще им бъде. Писна ми да се правя на пчелар и да копирам действията на другите, мисля да си карам помоему
    Клея е доста по-скъп от меда, а и доста тежък. Не е задължително да се събира кой знае какво количество, но рамките е добре да се почистват периодично от него и той си се събира. Аз, един килограм го поставям в трилитрова бутилка и пълня с ракия/силна/. Ползваме го за домашни нужди, а и продавам от екстракта. Останалият клей заминава на пазара и парите за... булки/шегувам се /, за пчелите.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Така като гледам нещата са спокойни покрай кошерите. Не съм ровил, откакто махнах лентите, имаше някои с по-малко пило .. Мисля за последно да ги отворя към края на месеца да ги третирам с ОК леко ... Това което забелязвам е че тази година пчелните вълци/ осите са по-малко. Но и преди това унищожихме 2 осища, че може и да е заради това ....

Сега бях излязал да си оправя колелото и ме нахапаха по краката тигрови комари. Това не е било никога. Тази година се появиха масово, при нас на север ги нямаше тези комари и още са устойчиви и продължават. Гадна работа, отива всичко на майната си с тоя климат. В град Плевен имат режим на водата.

Потребител
    Регистриран
    31.03.2023
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Сега бях излязал да си оправя колелото и ме нахапаха по краката тигрови комари. Това не е било никога. Тази година се появиха масово, при нас на север ги нямаше тези комари и още са устойчиви и продължават.
    Наскоро един познат със автомивка ме разпитва, дали имам проблеми със пръсканията на зърнарите, но защо ме пита е интересното. Разправя, че от няколко години насам е станало много трудно да бъдат измити размазаните буболечки по автомобилите. И ходил на някакъв курс ли какво било там, на който това разисквали и им казали, че е най- вероятно заради земеделските препарати. Вика нямат разлагане - как да има, то с тази химия се мумифицират, като Тутанкамон братче.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Клея е доста по-скъп от меда, а и доста тежък. Не е задължително да се събира кой знае какво количество, но рамките е добре да се почистват периодично от него и той си се събира. Аз, един килограм го поставям в трилитрова бутилка и пълня с ракия/силна/. Ползваме го за домашни нужди, а и продавам от екстракта. Останалият клей заминава на пазара и парите за... булки/шегувам се /, за пчелите.
    Стигна ли 300лв. за килограм или още не? Сигурно не. Всички цени се вдигат, само тези на пчелните продукти си седят...или падат

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Стигна ли 300лв. за килограм или още не? Сигурно не. Всички цени се вдигат, само тези на пчелните продукти си седят...или падат
    Преди 10 години го продавах на 130лв. и тази година го дадох на толкова. Нищо не се вдига, освем разходите.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •