През 50-те и 60-те години на миналия век Пол Хергет събира голям брой данни за именуване на малки планети (астероиди), като дава обстоятелствата на откриването, както и основна информация за произхода на името и за участващите астрономи. Неговият сборник е известен като Имената на малките планети и е публикуван от Обсерваторията в Синсинати през 1955 и 1968 г. Последната публикация съдържа подробности за откриването и наименуването на 1564 малки планети до разгара на Втората световна война през 1943 г. и обхваща от първата открита малка планета - 1 Церера, до 1564 Сърбия. Обстоятелствата за откриването на Хергет по-късно са включени в Речник на имената на малки планети, изготвен от астронома Луц Шмадел от името на комисия 20 на Международния Астрономически Съюз.
Списък на малките планети кръстени на животни и растения.
Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
Живота свършва, парите не.
Вчера се върнах от планината, бях 2 седмици. Тъкмо бяха станали 45 дни откакто сложих екостопа. Сега отворих да махна плочките, има един бонус от тях, че доста заклеяват и за първи път събрах лесно и бързо доволно количество клей. Пчелите са много спокойни, чак се радвам да ви кажа, няма и следа от агресия. За втора поредна година няма да ги подхранвам, тъй като имат достатъчно количество мед. Тази година може и въобще да не ги стеснявам есента, просто като свърши пилото, ще третирам с оксалова и тогава ще преценя.
Какво ще го правиш тоя клей? И аз имах мерак да събирам, не че ми трябва де. Даже Февруари от изложението си купих няколко метра силиконова мрежа. Е, още не съм я нарязал, така си стои в торбата
Надеждата ми е че есента или зимата ще се организирам да я нарежа, но пък като знам, че си купих преса за восъчни основи лятото, за мрежата едва ли ще намеря време. То сигурно и в.о. няма да си направя, че нещо все ще излезе, но по-важното е че съм си заприходил инвентар
За подхранването съм същата работа, преди няколко години бях купил една кутия апиинверт, реших сега да им го дам че ми пречи - той се захаросал половината и отиде в кофата. Е, успях да напълня десетина пликчета и 2 кошера изкараха късмет.... или пък не, но това ще им бъде. Писна ми да се правя на пчелар и да копирам действията на другите, мисля да си карам помоему
Клея е доста по-скъп от меда, а и доста тежък. Не е задължително да се събира кой знае какво количество, но рамките е добре да се почистват периодично от него и той си се събира. Аз, един килограм го поставям в трилитрова бутилка и пълня с ракия/силна/. Ползваме го за домашни нужди, а и продавам от екстракта. Останалият клей заминава на пазара и парите за... булки/шегувам се/, за пчелите.
Тежко се говори с глухи!
Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!
Така като гледам нещата са спокойни покрай кошерите. Не съм ровил, откакто махнах лентите, имаше някои с по-малко пило .. Мисля за последно да ги отворя към края на месеца да ги третирам с ОК леко ... Това което забелязвам е че тази година пчелните вълци/ осите са по-малко. Но и преди това унищожихме 2 осища, че може и да е заради това ....
Сега бях излязал да си оправя колелото и ме нахапаха по краката тигрови комари. Това не е било никога. Тази година се появиха масово, при нас на север ги нямаше тези комари и още са устойчиви и продължават. Гадна работа, отива всичко на майната си с тоя климат. В град Плевен имат режим на водата.
Наскоро един познат със автомивка ме разпитва, дали имам проблеми със пръсканията на зърнарите, но защо ме пита е интересното. Разправя, че от няколко години насам е станало много трудно да бъдат измити размазаните буболечки по автомобилите. И ходил на някакъв курс ли какво било там, на който това разисквали и им казали, че е най- вероятно заради земеделските препарати. Вика нямат разлагане - как да има, то с тази химия се мумифицират, като Тутанкамон братче.
В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))