Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Пише за съхранение от 5 до 30 градуса и не на слънце. Обаче нищо не се казва по въпроса за слагането. Само пише че според надморската височина и влажноста, може да има някакви странични ефекти. Пчелите да започнат да изхвърлят пило и да станат агресивни. Тогава трябва да се отнеме едната плочка. Слагат се по 2 на кошер. 10ка
    Ако не бъркам трябва да се осигури и разстояние от плочките до таванката за да може да се осигури изпарението
    от плочките и да няма заклейване. Някъде тук в архивите преди години го обсъждаха.Но си мисля, че е добре да няма големи жеги, че знам ли колко ще се изпари.Но щом не пише може и да няма проблем и аз нещо да се заблуждавам

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако не бъркам трябва да се осигури и разстояние от плочките до таванката за да може да се осигури изпарението
    от плочките и да няма заклейване. Някъде тук в архивите преди години го обсъждаха.Но си мисля, че е добре да няма големи жеги, че знам ли колко ще се изпари.Но щом не пише може и да няма проблем и аз нещо да се заблуждавам
    Ами намерих темата и я прочетох. И някак си малко леко се притеснявам да го слагам това. Въпреки че трябва да е безвредно, прекалено тежък мирис има ... Май ще бъдат най-зле похарчените 100 лева. Това което ще направя е да го сложа по ахмашки така както са писали, без разтояния и нищо .... И ако видя че има негативен ефект, ще го изхвърля направо и ще сложа нещо друго и няма да го ползвам повече. Но би следвало да няма никакъв проблем.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Направих няклко теста вчера, поне при мен пилото е на приключване, има по малко запечатано и никакво отворено. Майките са спряли да работят, така че към края на месеца, ще е подходящо за финалното третиране защото в 90% от семействата няма да има пило.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Направих няклко теста вчера...
    И какво показаха тестовете?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    И какво показаха тестовете?
    Доволен съм, ниска опаразитеност при всички.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    При мен беше луда година. Започнах ударно с 50% заминали, диагноза Церана и незнам до къде и кога ще спре. От останалите кошери половината поприличваха на нещо, но си се очертаваше, че съм уволнен. Взех си хранилки и започнах с рядко сиропче със сол и йод и незнам дали това помогна, но не попречи и започнаха да се посъвземат някои от кошерите та успях да ги цепна + някое рояче и към началото на лятото се повъзвърна бройката. Добре, че имаше дъжд пролетта, а и малко след това та кошерите успяха да се засилят и да посъберат мед. Имаше и доста работа и какви ли не номера не опитвах само и само да обърна зара. Реално ако и юли имаше дъжд щеше да стане лудница, но сушата застъпи и до някъде ми помогна, че на тази изкупна цена слънчогледовия мед ми се явява дори излишен. За първи път сложих лентите рано, подхраних за зимна пчела, опитах и тази рецепта с подъбичето против нозема и реално чакам март месец да видя дали тази година съм направил нещо или само си мисля, че съм. Към момента кошерите ми харесват доста, запаса е много добър и почти отличен и да видим какво ще стане във времето.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Последно третиране за годината с ОК, акакр има малко, но 5 да паднат пак е нещо. Има хубави семейства, има и по слаби, има и пътници. Тази година за първи път не ги подредих за зимата (по скоро отбих номера защото нямах време, много работа а и този шамар с цената на меда ме демотивира. Калпави майки от самсмяна, блокирани майки и това е резултата, не съм пипал плодника, всеки се е оправял както е намерил за добре, едни са слезнали в 1ви, други са се блокирали и така. Като цяло съм им направил добра профилактика и повечето са добре също имам и 40 резерви, ще възстановявам ИО майките ми напълниха сърцето, хубави сбити междурамия с пчели, никаква опаразитеност и работят много добре, очертават силни разплодни майки. За тази година толкова, за мен най силната ми година, живи и здрави ще видим следващата какво ще ни сервира природата. Успех на всички!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •