Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ще пиша тогава по-късно каква е нашата технология. Но според мен нашия материал винаги си е и без захар добре ... Добавя се само за да подпомогне ферментацията. И количестватат са много малки. Затова питах вместо това да си сложа просто мед разтворен и идеята ми беше пропорцията която замества захар/вода 1:3, колко ще е с меда ... Това ми е въпроса, а не че искам да докарам захарност.
    Вари го, печи го. Ти все питаш, а не възприемаш какво ти се говори/пише. Дрождите, за да работят и изведеш максимума от тях, са нужни определени условия, при които захарта се превръща в алкохол. Без значения тя -захарта дали е от плодовете или познатата ни на кристали или в меда.
    Когато захарността на материала е по-ниска, в киселите бактерии се размножават бързо и надделяват на полезните(алкохолните). Подобно се случва и при прекалено висока захарност. Там алкохолните въобще не сработват.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Вари го, печи го. Ти все питаш, а не възприемаш какво ти се говори/пише. Дрождите, за да работят и изведеш максимума от тях, са нужни определени условия, при които захарта се превръща в алкохол. Без значения тя -захарта дали е от плодовете или познатата ни на кристали или в меда.
    Когато захарността на материала е по-ниска, в киселите бактерии се размножават бързо и надделяват на полезните(алкохолните). Подобно се случва и при прекалено висока захарност. Там алкохолните въобще не сработват.
    Мдам това го знам. Сега обратно на въпроса ми който зададох, ако обичаш , а той беше много прост

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Мдам това го знам. Сега обратно на въпроса ми който зададох, ако обичаш , а той беше много прост
    Калин май ще се окаже прав...
    Ами точен отговор едва ли някой ще ти даде, най-малкото защото и меда е различни видове и съответно с различно съдържание. За отговор "горе-долу" може би трябва да вземеш предвид само водното му съдържание...
    Така или иначе отговора на твоя "прост въпрос" едва ли може да се вземе наготово отнякъде, а предполга съответни пресмятания, а ти би трябвало да си добър в сметките...
    Та така...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    На твоя прост въпрос, съответства прост отговор: Следвай принципа проба-грешка.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Задачата е толкова елементарна,че.........чак ме учудва,че компютърджията неможе да си намери отговора

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Топло, топло, започвате да ми харесвате. Опитвате се да мислите, макар и с идея да се бъзикате ) .. Но все пак мисленето е труден процес и не се отдава на всеки. Иначе сметките са лесни, когато съединението е просто. Когато има толкова разнородна смес като меда, нещата са други ..

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Топло, топло, започвате да ми харесвате. Опитвате се да мислите, макар и с идея да се бъзикате ) .. Но все пак мисленето е труден процес и не се отдава на всеки. Иначе сметките са лесни, когато съединението е просто. Когато има толкова разнородна смес като меда, нещата са други ..
    Аш колсун бре момко! До къде я докарахме, 'лапето да учи дядо си. На туй поколение чакаме, да ни осигури старините, ама едва ли.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Аш колсун бре момко! До къде я докарахме, 'лапето да учи дядо си. На туй поколение чакаме да ни осигури старините, ама едва ли.
    Защо, аз се осигурявам на възможно най-високия праг и то вече повече от 20 години, не съм толкова млад. Не се плаши ако всички бяха като мен, нещата щяха да изглеждат по един много по-хубав начин.
    Ама то така става, винаги навсякъде, изглежда че съм малко тъп ) ... Но пък аз питах за практически съвет, някой който е правил нещо да каже. Винаги ми се сервира това за работата наготово. Но в интерес на истината сам си оправям работите. То ако имаше някой практик щеше да сподели как върши нещата. Пак да кажа ние всяка година правим и ракия и вино. А не само да ми спускате теория, от която си личи че не се занимавате с тези неща и опита ви е нулев

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •