Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ще пиша тогава по-късно каква е нашата технология. Но според мен нашия материал винаги си е и без захар добре ... Добавя се само за да подпомогне ферментацията. И количестватат са много малки. Затова питах вместо това да си сложа просто мед разтворен и идеята ми беше пропорцията която замества захар/вода 1:3, колко ще е с меда ... Това ми е въпроса, а не че искам да докарам захарност.
    Вари го, печи го. Ти все питаш, а не възприемаш какво ти се говори/пише. Дрождите, за да работят и изведеш максимума от тях, са нужни определени условия, при които захарта се превръща в алкохол. Без значения тя -захарта дали е от плодовете или познатата ни на кристали или в меда.
    Когато захарността на материала е по-ниска, в киселите бактерии се размножават бързо и надделяват на полезните(алкохолните). Подобно се случва и при прекалено висока захарност. Там алкохолните въобще не сработват.

  2. #2
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Мнения
    815
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Вари го, печи го. Ти все питаш, а не възприемаш какво ти се говори/пише. Дрождите, за да работят и изведеш максимума от тях, са нужни определени условия, при които захарта се превръща в алкохол. Без значения тя -захарта дали е от плодовете или познатата ни на кристали или в меда.
    Когато захарността на материала е по-ниска, в киселите бактерии се размножават бързо и надделяват на полезните(алкохолните). Подобно се случва и при прекалено висока захарност. Там алкохолните въобще не сработват.
    Мдам това го знам. Сега обратно на въпроса ми който зададох, ако обичаш , а той беше много прост

  3. #3
    Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Мнения
    611
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Мдам това го знам. Сега обратно на въпроса ми който зададох, ако обичаш , а той беше много прост
    Калин май ще се окаже прав...
    Ами точен отговор едва ли някой ще ти даде, най-малкото защото и меда е различни видове и съответно с различно съдържание. За отговор "горе-долу" може би трябва да вземеш предвид само водното му съдържание...
    Така или иначе отговора на твоя "прост въпрос" едва ли може да се вземе наготово отнякъде, а предполга съответни пресмятания, а ти би трябвало да си добър в сметките...
    Та така...

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Мдам това го знам. Сега обратно на въпроса ми който зададох, ако обичаш , а той беше много прост
    На твоя прост въпрос, съответства прост отговор: Следвай принципа проба-грешка.

  5. #5
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Мнения
    891
    Пчеларски район
    Брезово
    Задачата е толкова елементарна,че.........чак ме учудва,че компютърджията неможе да си намери отговора

  6. #6
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Мнения
    815
    Топло, топло, започвате да ми харесвате. Опитвате се да мислите, макар и с идея да се бъзикате ) .. Но все пак мисленето е труден процес и не се отдава на всеки. Иначе сметките са лесни, когато съединението е просто. Когато има толкова разнородна смес като меда, нещата са други ..

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Топло, топло, започвате да ми харесвате. Опитвате се да мислите, макар и с идея да се бъзикате ) .. Но все пак мисленето е труден процес и не се отдава на всеки. Иначе сметките са лесни, когато съединението е просто. Когато има толкова разнородна смес като меда, нещата са други ..
    Аш колсун бре момко! До къде я докарахме, 'лапето да учи дядо си. На туй поколение чакаме, да ни осигури старините, ама едва ли.

  8. #8
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Мнения
    815
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Аш колсун бре момко! До къде я докарахме, 'лапето да учи дядо си. На туй поколение чакаме да ни осигури старините, ама едва ли.
    Защо, аз се осигурявам на възможно най-високия праг и то вече повече от 20 години, не съм толкова млад. Не се плаши ако всички бяха като мен, нещата щяха да изглеждат по един много по-хубав начин.
    Ама то така става, винаги навсякъде, изглежда че съм малко тъп ) ... Но пък аз питах за практически съвет, някой който е правил нещо да каже. Винаги ми се сервира това за работата наготово. Но в интерес на истината сам си оправям работите. То ако имаше някой практик щеше да сподели как върши нещата. Пак да кажа ние всяка година правим и ракия и вино. А не само да ми спускате теория, от която си личи че не се занимавате с тези неща и опита ви е нулев

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •