Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 29

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    16.07.2023
    Пчеларски район
    Кърджали
    Не е силен изобщо кошера. Даже е много слаб в момента. Прочетох, че магазина може да се слага под плодника, за да няма проблеми с молци, но никой не е писал , че трябва и кошера да е силен.
    Не знам дали има паша в момента, но аз ги подхранвам със захарен сироп сега , а после (август) с инвертиран захарен сироп ще продължа.
    Сега разбирам за тези чашки, които ги нямаше преди поставянето в клетка на новата майка. Помислих, че получавам търтовка и минус 30 лв за майката.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от men79 Виж публикацията
    Не е силен изобщо кошера. Даже е много слаб в момента. Прочетох, че магазина може да се слага под плодника, за да няма проблеми с молци, но никой не е писал , че трябва и кошера да е силен.
    Не знам дали има паша в момента, но аз ги подхранвам със захарен сироп сега , а после (август) с инвертиран захарен сироп ще продължа.
    Сега разбирам за тези чашки, които ги нямаше преди поставянето в клетка на новата майка. Помислих, че получавам търтовка и минус 30 лв за майката.
    Идеята за силен кошер е да няма нападение в действителност това може лесно да стане и по друг начин затова се внимава как се работи а иначе всеки говори за силни семейства ама в действителност едва ли всеки ги има.Това е по скоро пожелателно

Наблюдател
    Регистриран
    16.07.2023
    Пчеларски район
    Кърджали
    Нападнаха ми единия кошер още в началото (оправих се с парцали с бензин пред входовете), затова сега много внимавам с това. Правя прегледите винаги или рано сутрин или привечер късно (затова не можах да видя новата майка - стъмни се..макар, че погледнах всички рамки). Значи сега трябва да внимавам пак за нападения с тези магазини под плодника...

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от men79 Виж публикацията
    Нападнаха ми единия кошер още в началото (оправих се с парцали с бензин пред входовете), затова сега много внимавам с това. Правя прегледите винаги или рано сутрин или привечер късно (затова не можах да видя новата майка - стъмни се..макар, че погледнах всички рамки). Значи сега трябва да внимавам пак за нападения с тези магазини под плодника...
    Не се притеснявай. Доколкото разбрах, си вътял на 10- и. Ако има нападение при такъв случай, то става в първите 1-2 дни след слагането на магазина под плодника.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    То по принцип нападение може да стане заради самото пчелно семейство а не, че магазина стой под плодника.
    То като се замисля и с българите така става останаа много демократични търтовки а младите кърмачки кърмат другаде а нас ни занимават с глупости реформи национални празници и ценности

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •