Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Колеги, какво е положението с рояците при вас. Аз последния го хванах...вчера.
    Друго, което искам да споделя е, че заради сушата вече има нападения (информацията е от приятели-пчелари), та особено начинаещите колеги да внимават и да не се бавят излишно при прегледите и ваденето на мед.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Колеги, какво е положението с рояците при вас. Аз последния го хванах...вчера.
    Друго, което искам да споделя е, че заради сушата вече има нападения (информацията е от приятели-пчелари), та особено начинаещите колеги да внимават и да не се бавят излишно при прегледите и ваденето на мед.
    И при мен в север-център е същото положението, явно жегата е прекратила отделянето на нектар от растенията и налитат да се крадат в момента в който отвориш кошер. Изкарахме малко мед в Събота от два кошера и приключихме бързо-бързо. По няколко пъти проверявам дали навсякъде всичко приляга и не е останала някоя цепка...
    ...аз моите капани ги "зазимих" още в началото на месеца, поздравления за рояка, малък ли беше?

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    ... поздравления за рояка, малък ли беше?
    1,5 ДБ пити плътно покрити с пчели. С хубава майка... Между другото за пръв път виждам (явно поради жегата) часове наред по-голямата част от рояка(почти 80%) да стои отвън по стените на капана и да не влиза вътре...

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    1,5 ДБ пити плътно покрити с пчели. С хубава майка... Между другото за пръв път виждам (явно поради жегата) часове наред по-голямата част от рояка(почти 80%) да стои отвън по стените на капана и да не влиза вътре...
    според мен нещо с феромоните на майката не е наред, но пък казваш хубава майка, та не знам...

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Рояка може и сянка да си прави

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Рояка може и сянка да си прави
    Сено...Карайки кърската работа, слагахме шишетата с вода под откосите. Отгоре сеното пари, отдолу хладно.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Сено...Карайки кърската работа, слагахме шишетата с вода под откосите. Отгоре сеното пари, отдолу хладно.
    Да,ама само,когато откоса е пресен.И аз,безброй пъти съм правил тоз номер.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Капана е фибранов, та си рекох че е достатъчно изолиран и без сено. Може и Перо да е прав за майката, ще видим...

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    според мен нещо с феромоните на майката не е наред, но пък казваш хубава майка, та не знам...
    Е, хубава на външен вид - пилоти не съм и го гледал...

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Май си прекалил с количеството на примамката. Добре е поне на една от рамките да има малко мед и дано причината да е някой вторичен рой от самосмяна, защото роевият период отдавна отмина.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •