Мерси и аз ги знам тези неща. Обаче проблема е че уж оставяш едно мачило, но то може да е негодно. Ако оставиш 2-3 пак всичките се излюпват. Не винаги роят по няколко пъти, тази година ще разбера. ..
Иначе днес, отворих едната отводка и няма майка и реших да и дам мачило. Отворих един от роилите кошери, там квакаха, та развалих маточници и оставих най-добрия) .. Обаче другите които махнах, взеха да излизат майки и едната се намъкна в кошера и сега не знам какво ще стане с този
....
Взех една от тези майки и я пуснах на прелката на този кошер, за който смятам че няма ... две пчели нещо я дърпаха малко, после я опипаха по лицето и си влезе и не видях да я гонят и да я изкарват ... Освен това за всеки случай им сложих и два маточника, които взех от другия кошер ...
Чудя се какво ли ще стане ...
Тука сега има акация, дали ще излизат още роеве ... ? баси ..
Иначе за катеренето, съм и като пчеларството от всичко по нищо. По малко алпинизъм, малко катерене) .. малко ледено, миксово и тн ... Сега като гледам с краката как е, май няма да е скоро .
Тука пък се заимахме с лисици, има някакво увеличение на популациитие и идват вече в граски селски условия, преди не сме имали чак толкова много. Една влиза вкъщата както е осветено и отмъква чехли и обувки ... Настанила се е в съседния двор, където няма никой ...

) .. Обаче другите които махнах, взеха да излизат майки и едната се намъкна в кошера и сега не знам какво ще стане с този
Цитат