Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 233

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Съгласен съм с теб. Иска ми се да не му отказвам на колегата, но трябва да се работи. Направата на един нож си е доста работа и отнемане на време. Колкото е по-голяма заигравката по него, толкова повече внимание изисква. Колегата Кразз каза, че не държи на много от елементите, но ако ще правя аз нещо, ще трябва да се изработи добре. Ако е за каквото и да е, той вече си е купил такова. А и мързел ме е налегнал, а знаеш, че по-старите майстори се вадят от летаргия...трудно. Дипломат!?
    Прав си. Не държа на тез елементи, защото не са нужни. Търся качествено изработен, функционален нож. Да, не луксозен... Иначе, в района има пазарски майстори но, то не е да направиш подкова.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Прав си. Не държа на тез елементи, защото не са нужни. Търся качествено изработен, функционален нож. Да, не луксозен... Иначе, в района има пазарски майстори но, то не е да направиш подкова.
    А, колко майстори могат да направят подкова!? Ти се занимаваш с животни и предполагам имаш и кон/коне. Ако не можеш да си ги правиш сам, предполагам, че доста трудно намираш така нареченият налбантин.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Налбатина може и да е ковач но ковача може и да не е налбатин

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А, колко майстори могат да направят подкова!? Ти се занимаваш с животни и предполагам имаш и кон/коне. Ако не можеш да си ги правиш сам, предполагам, че доста трудно намираш така нареченият налбантин.
    А, подкови да искаш. И аз ще ти направя, без да съм майстор... Една подкова на пазара струва 6-7лв. Хубавият нож тръгва от 150лв. и стига до четерицифрена сума.
    Голям съм будала,... виж какви работи взех да обяснявам точно на тебе.

Р.Р.
    Видях късно, какво си дописал. Да, правех си подковите, подковавам и коне. Ама да сравнявам налбантина с майстора-ножар, е все едно да сравнявам ММА с художествената гимнастика.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    А, подкови да искаш. И аз ще ти направя, без да съм майстор... Една подкова на пазара струва 6-7лв. Хубавият нож тръгва от 150лв. и стига до четерицифрена сума.
    Голям съм будала,... виж какви работи взех да обяснявам точно на тебе.
    Ти с тия ножове вампири ли ще дереш та си толкоз придирчив

П.П.Онзи ден гледах за каматаб на Рамзес или не знам си кой фараон де била кована от метеорит и тия се чудаха как едно време са можели да изковат такова чудо а аз си казах те пирамидите са построили та една кама от никел няма да изковат

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ти с тия ножове вампири ли ще дереш та си толкоз придирчив

П.П.Онзи ден гледах за каматаб на Рамзес или не знам си кой фараон де била кована от метеорит и тия се чудаха как едно време са можели да изковат такова чудо а аз си казах те пирамидите са построили та една кама от никел няма да изковат
    А, не съм придричив, ама китайчето, 'дето то показах, ми лепна на ръката като " масло на лъжица", само че, нитовете му се разхлопват, стоманата е много мека, сглобката на острието към дръжката е лембезе. Та затова...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    А, не съм придричив, ама китайчето, 'дето то показах, ми лепна на ръката като " масло на лъжица", само че, нитовете му се разхлопват, стоманата е много мека, сглобката на острието към дръжката е лембезе. Та затова...
    Преди време работих в една кланница в Испания там имаше едни ножове по 5-6евро на външен вид много смотани с пластмасови дръжки но много режеха като попитах разбрах, че там имало няква толедска стомана де била много качествена и едно време правели мечове но така и не разбрах тия ножове с такава стомана ли са но арабите си коват мечовете от ресори на японски коли

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ... но арабите си коват мечовете от ресори на японски коли
    Развесели ме много с тоя лаф

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •