Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 758 от 807 ПърваПърва ... 258658708748756757758759760768 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 7,571 до 7,580 от общо 8061
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Перкааааааааааа,снощи сънува ли?
    При тоз вятар,може и нещо да ти се е присънило
    Ачка, сън не ме лови втори ден, че ви мисля мръвките дето сте увесили, да не отидат у комшиите, но специално вчера не съм спал братле, щото днес на сбирката се гласуваше за Председател и ми беше напрегнато, разбираемо е! Всичко мина гладко де, преизбран съм. Не че не бях подготвен с предварително попълнени бюлетини, флашки и протоколи, както си му е реда, но просто не се наложи Имаме нов член на колегията, по-бъбрив и от Данчо, колкото и невероятно да звучи това! С тая скорост с която се увеличава колегията, скоро не навсякъде ще се побираме. Екран и проектор трябва да се осигури....лудница

п.с. Колеги, как пък един не се заинтересува колко восък изкарах от питите

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Ачка, сън не ме лови втори ден, че ви мисля мръвките дето сте увесили, да не отидат у комшиите, но специално вчера не съм спал братле, щото днес на сбирката се гласуваше за Председател и ми беше напрегнато, разбираемо е! Всичко мина гладко де, преизбран съм. Не че не бях подготвен с предварително попълнени бюлетини, флашки и протоколи, както си му е реда, но просто не се наложи Имаме нов член на колегията, по-бъбрив и от Данчо, колкото и невероятно да звучи това! С тая скорост с която се увеличава колегията, скоро не навсякъде ще се побираме. Екран и проектор трябва да се осигури....лудница

Перо, ами ние не знаехме, че ще го топиш бре. Мислехме, че ще запазиш всичко в оригиналния му вид, заради сантименталната стойност, която би трябвало да има за теб - първо пророчество, все пак...

ПП: За преизбирането, поздравления!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията

Тя таз, вашата колегия, САМО бъбриви бре!?!?
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Пчеларски район
    Плетена.общ.Сатовча.1000н.в.
    Колеги,кой стои зад тази ферма

https://farmatanasov.com/

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Колеги,препоръчайте!
    Решил съм да си купя автоматичен инкубатор за пилета до 30-40 яйца.
    Производителите по пазарите продават предимно петлета.За две години съм купил 120 пилета на по 3-4 дена,като от тях петлета се оказаха над 100бр.Взех да кукуригам....
    Не ми се дават пари за ярки,които вече са свикнал на определена разкладка.
    Та,решил съм да си купя инкубатор

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Колеги,препоръчайте!
    Производителите по пазарите продават предимно петлета.За две години съм купил 120 пилета на по 3-4 дена,като от тях петлета се оказаха над 100бр.Взех да кукуригам....
    Хмм, за толкова яйца, по-добре квачки. Те поне не са зависими от тока. Преди 15-ина години се бях меракладисал и се сдобих с инкубатор за 90 бр. яйца.
    На първата партида спира тока и заминаха. За втората купих бензинов агрегат, ама то трябва и да има човек да го запали при нужда...

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Колеги,препоръчайте!
    Не съм ползвал инкубатор, но ако ми потрябва бих си взел нещо такова:
    https://www.olx.bg/d/ad/avtomatichen...9-ID8nDin.html

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Колеги,препоръчайте!
    Във фейса се въртеше обява на румънски, но кой да погледне за данните!?!? Дано изскочат пак.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Здравейте .И аз се интересувам от темата .Прочел съм много неща по тази тема.Мислех да пусна тема инкубатор но след като ми беше написано : Това пчеларски форум ли е или .........се въздържам да пускам теми.
    Това което мога да споделя с питащия е че новоизлюпените пиленца се познават дали са петлета или дами по перата на крилата. По точно по броя на последните пера на крилцето. Мисля че момченцата имаха една групичка от пера от по 4 или 5. А момиченцата само 3.Не съм сигурен за броя на перцата . В люпилните ги познават по перата .
    За предложената люпилня няма да давам мнение .Мога само да спомена че това което виждам е терморегулатор за аквариум.Аз не бих дал и стотинка за тази кутия от храна.
    На бългърски няма да намерите почети нищо за този занаят. Българина не е склонен да споделя. Това не е аквариум, Кокошки, патки , пуйки и др. всяко си има определена температура на люпене и време на инкубиране. Температурата на люпене не е постояна през целия период .Влажноста също .Ако е по висока яицето се пълни с вода или обратно.
    Вярвам че и други съфорумци имат опит с люпенето на яйца.
    Според мен ако е само за проба може да се облече един кашон с изолация . Но най важния елемент се явява регулатура на температура.
    Ето и няколко снимки
    Първите са от така наречените с не стабилна температура .

Прикачен файл 11989

и тези които си заслужават .

Първият до преди няколко години се водеше мерцедеса от китайските такива.

Прикачен файл 11990

Но от извесно време тези тези изместиха.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимка от 2023-01-24 22-06-49.png
Прегледи:      49
Размер:	165.2 KB
ID:	11991

На модела трябва да пише С а не А. А са за аквариуми и са аналогови .Като този по долу.

Име:	Снимка от 2023-01-24 22-07-06.png
Прегледи:      45
Размер:	13.8 KB
ID:	11993

Име:	Снимка от 2023-01-24 22-21-29.png
Прегледи:      44
Размер:	9.4 KB
ID:	11992

Не казвам че с регулатор за аквариюм няма да има резултат но ще е в пъти по лош от цифровите регулатуру
    За добър резултат се има предвид 85% - 90% .Няма 100 % излюпваемост.
    Питащия сам да си вземе решение. Все пак парите са негови.

П.П.- Това също е важен момент от люпенето.Да разбереш дали плодът е жив .

Име:	Снимка от 2021-01-17 03-58-02.png
Прегледи:      46
Размер:	325.7 KB
ID:	11994

От опит знам че такива нискобюжетни изпичат яйцата.
    Преди няколко дена си пупих този термометър който да ми показва каква температура е в инкубатура.
    Има функция да следи температурата и ако се покачи или падне ми праща сигнал на телефона.
    Мисля да си поръчам още един.
    Случайно се научих как се калибрира със живзчен.Просто ги слагаш под мишница и сравняваш показанията.

https://www.ebay.co.uk/itm/134349665...r=433809087200

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Благодаря Колеги!
    В нета е пълно с инкубатори,нооо
    Търся мнение от "първа ръка",демек,колега,който е пробвал.....
    п.п/
    Иначе и с обикновено китайче(фенерче) може да се провери развитието на ембриона...
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 20230125_100048.jpg‎   20230125_100101.jpg‎  

Страница 758 от 807 ПърваПърва ... 258658708748756757758759760768 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 27 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 27 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •