Какво имаш в предвид? Идеята е, август спирам майките, няма да има пило, летежа ще намалее. Бонуси: няма амортизация на пчели от гледане на пило, по малко загуби от пчелоядите, тогава се събират и запасяват с мазнини. След това пускаш маиките септември, зареждат поне 2 поколения здрави зимни пчели без акари.
Ако разбираш Руски..https://www.youtube.com/channel/UCBo..._Ui6pihnZuszew
Аз изгледах доста клипове за това и все руски а не разбирам грам, но има превод в youtube на български. Като цяло майката трябва да я затвориш там където температурния режим е най добър и до Хмара от двте страни трява да има 2 пити с яица, там до последно ще има млади пчели.
Точно там е тънкия момент. Трябва така да прецезираш нещата, че после да нямаш проблеми. За всеки раойон и година ще е различно. Аз мисля така. Майкта да направи поне нялко рамки пило ако е била блокирана. При мен никога не блокират майки понеже имам празен корпус под семейството и ако блокират 2ри, майката слиза в 1ви. Така че трябва да имаш достатачно пчели след като пуснеш майката да завъртят колелото. Утре ще снимам блокираните майки да видиш какво нещо е, направо радва окото.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))