Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    На мен са казвали точно обратното. Това официално ли е, че тук има кошер във всяка 2ра къща.
    Не знам къде колко са, но пътувайки там само на Халкидики съм виждал толкова кошери, колкото тук не съм виждал за целият си живот. Другото е, че там не си ги крият. Слага ги на 50 см. от пътя/пътеката и няма ограда, няма кучета. Пътя е винаги зад тях.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Не знам къде колко са, но пътувайки там само на Халкидики съм виждал толкова кошери, колкото тук не съм виждал за целият си живот. Другото е, че там не си ги крият. Слага ги на 50 см. от пътя/пътеката и няма ограда, няма кучета. Пътя е винаги зад тях.
    Аз не съм запознат, но от колеги съм чувал че там кошерите са концентрирани в малко области понеже другите райони не стават за пчеслрстване и като цяло са малко.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Според пчелар на Тасос,на острова има над 5000 кошера.Всичките кошери са 10 рамкови само на 1корпус...

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Според пчелар на Тасос,на острова има над 5000 кошера.Всичките кошери са 10 рамкови само на 1корпус...
    Аха. 13 кошера на кв. км. Като се има на предвид, че е остров, че не са разпределени равномерно, че има и "диви" пчели...

Наблюдател
    Регистриран
    20.02.2016
    На Тасос освен местните пчелари,преди започването на боровата паша от цяла Гърция мъкнат камиони с кошери.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010

Cool

Цитат Първоначално публикувано от timo1 Виж публикацията
    На Тасос освен местните пчелари,преди започването на боровата паша от цяла Гърция мъкнат камиони с кошери.
    Защо ли?....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Да Ви докладвам, че в Русенско смъртността досега е около 90% от инфото, което ми казват любители и профи пчелари.....палажението никак не харашот!!!...ама никак!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Да Ви докладвам, че в Русенско смъртността досега е около 90% от инфото, което ми казват любители и профи пчелари.....палажението никак не харашот!!!...ама никак!!
    Аз пък се чувам с колеги и нямат никава смърност. Не е до район а е до отглеждане е.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Ами Тасос не е много малък остров и точно там съм виждал доста голям пчелин. На 6-7 км. от Лименас. Тръгвайки надясно. А както казах и по-горе, на Халкидики заради нещо като лавандула, август, там натрупват много кошери. Както каза и Йосифов, нямат магазини. Не, че нямат изобщо, но аз съм виждал повечето без. Тук преди да се влезе в България, между шосето и релсите на влака има пчелин, който е и с магазини, но той в България или до преди 85 години е бил.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Някак си, не мога да си представя, как, при наличието на добра паша, ще добия мед, с 10-р. кошер без втори-трети корпус или магазини...

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •