Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
Едното не отменя другото. Циклите са си цикли. Но нито едно от това не отменя безобразията от човешката дейност. Ако ходиш достатъчно и наблюдаваш глобално последиците от човешката намеса, няма да мислиш така. Имам много примери. И да ти кажа, измененията резултат от човешката дейност са изключително сериозни. Но ни е по-лесно да си мислим друго.
Начина ми на изразяване е един такъв въртоглав въобще не отричам вредните въздействия от човешката дейност просто отричам някои от начините на налагане за справяне с тези последици.Глупаво е да закриваш АЕЦ и да се радваш и да наливаш пари в соларни панели и батерии де за производството им за са използвани повече ресурс и замърсяване.Да затварят ТЕЦове и да гориш боклуци вместо въглища.Да не купуваш тия въглища от комшията а от другия край на света та нали има транспорт.Да даваш милиарди за оръжие а да не посадиш едно дърво.Мога много примери да дам ама няма смисъл и не мисля, че да скочат енергиите с няколкостотин процента е случайно или само на тези де ги обвиняват.