Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 484

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Само малко Интересното е че 63 дена не са пронесли още, ако са оплодени защо се бавят толкова? Минала година си мислех че е налетял друг кошер в него.
    кога за последно го отвори.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    кога за последно го отвори.
    На 10.11., точно на 60тия ден. Интересно е че пчелите като не са гледали пило и нямат акар не са мръднали за 2 месеца. А имам основни кошери от 10 рамки са паднали на 1 рамка, по слаби от тях.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И финален резултат Вчера гледам пред прелките изхвърлени търтееви ларви, стана ми ясно какъв е резултата. По обяд направиха едно хубаво облитане и видях че пчелите са доста и реших да ги прехвърля при запасните майки да не стават зян. Отворих и те бучат, 2 нямаха майки и имаха по 2-3 матоника (яд ме е че забеавих да снимам) и търтеево пило а 3тата имаше майка и имаше търтеево пило. Демек и 3те майки са пронеси неоплодени. Двете без майка ги сложих директно с рамката в кошертите, а тази с майката ги стърсих да не направят някой фал. Като цяло това се очакваше, шанса да съане нещо беше нищожен, но беше полезен опита. Видях как без да има пило, без летеж и най важното без акар, няма никакъв спад при пчелите вече 4 месеца. Това ще помогне за работата ми за напред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    ...Видях как без да има пило, без летеж и най важното без акар, няма никакъв спад при пчелите вече 4 месеца...
    Това ще са много актуални "childfree" пчели, но 4-5 дена след като тръгне летежа какво правим?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Това ще са много актуални "childfree" пчели, но 4-5 дена след като тръгне летежа какво правим?
    Какво имаш в предвид? Идеята е, август спирам майките, няма да има пило, летежа ще намалее. Бонуси: няма амортизация на пчели от гледане на пило, по малко загуби от пчелоядите, тогава се събират и запасяват с мазнини. След това пускаш маиките септември, зареждат поне 2 поколения здрави зимни пчели без акари.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Какво имаш в предвид? Идеята е, август спирам майките, няма да има пило, летежа ще намалее. Бонуси: няма амортизация на пчели от гледане на пило, по малко загуби от пчелоядите, тогава се събират и запасяват с мазнини. След това пускаш маиките септември, зареждат поне 2 поколения здрави зимни пчели без акари.
    Кога точно през Август, смяташ че е най-добре да се спрат майките? То, така или иначе, по-голямата част от пчелите, работили на слънчогледа, ще си заминат...
    Този пост е редактиран от Кразз; 06.01.2023 в 16:50.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Кога точно през Август, смяташ смяташ че е най-добре да се спрат майките? То, така или иначе, по-голямата част от пчелите, работили на слънчогледа, ще си заминат...
    Ако разбираш Руски..https://www.youtube.com/channel/UCBo..._Ui6pihnZuszew

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Кога точно през Август, смяташ че е най-добре да се спрат майките? То, така или иначе, по-голямата част от пчелите, работили на слънчогледа, ще си заминат...
    Точно там е тънкия момент. Трябва така да прецезираш нещата, че после да нямаш проблеми. За всеки раойон и година ще е различно. Аз мисля така. Майкта да направи поне нялко рамки пило ако е била блокирана. При мен никога не блокират майки понеже имам празен корпус под семейството и ако блокират 2ри, майката слиза в 1ви. Така че трябва да имаш достатачно пчели след като пуснеш майката да завъртят колелото. Утре ще снимам блокираните майки да видиш какво нещо е, направо радва окото.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Това за слънчогледа, че ги мори нямам идея от къде иде , по принцип много руснаци де прекъсват пилото твърдят, че трябва да е по- време на главната паша с уговорката, че преди това е правено поне 4-5г. племенна работа и са оставени семейства де не реагират крайно отрицателно на липса на майка.Но говоря за смяна на майката със свищева а не за карциране на майката

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •