Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 73

Тема: Кладенец

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Срокът за регистрация на кладенци е удължен до 28 ноември 2022 г.

https://wabd.bg/content/%D1%81%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D 1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B5-%D1%83%D0%B4/
    Ако не го регистрираш какво следва?

П.п.След линка, може би една шпация...
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Ако не го регистрираш какво следва?

П.п.След линка, може би една шпация...
    Знам ли,
    П.П. а май коригирах линка.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    И мен ме интересува това, тъй като имаме направен точно където е къщата и беседката, точно пред входа. Правен е на ръка от дядо ми преди повече от 50 години, да не кажа 60 , с реден камък на ръка. Защо трябва да го регистрирам, то от него почти не черпим вода. Само когато тъпото ВИК я спрат, че тръбите се пукат постоянно.

Наблюдател
    Регистриран
    05.08.2022
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    И мен ме интересува това, тъй като имаме направен точно където е къщата и беседката, точно пред входа. Правен е на ръка от дядо ми преди повече от 50 години, да не кажа 60 , с реден камък на ръка. Защо трябва да го регистрирам, то от него почти не черпим вода. Само когато тъпото ВИК я спрат, че тръбите се пукат постоянно.
    Много хора си свързаха домашните водопроводи със собствени водоизточници (кладенци и сонди), като избягват монопола ВиК, високите сметки за вода и липса на постоянно водоподаване. Естествено водата се полза само за домакински нужди, а не за пиене.
    От тук най-вероятно се е породила и идеята за регистрация на тези водоизточници, което сега е уж безплатно, но след време може да бъде и обложено с някаква такса, примерно.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Васил Георгиев Виж публикацията
    Много хора си свързаха домашните водопроводи със собствени водоизточници (кладенци и сонди), като избягват монопола ВиК, високите сметки за вода и липса на постоянно водоподаване. Естествено водата се полза само за домакински нужди, а не за пиене.
    От тук най-вероятно се е породила и идеята за регистрация на тези водоизточници, което сега е уж безплатно, но след време може да бъде и обложено с някаква такса, примерно.
    Тогава аз съм съгласен с тази регулация, тъй като ако някой пробие със сонда надолу, може да захрани цялото село с вода, а тя ще намалеее изцяло за дадено населено място, ако се черпи прекално от там. Отделно на това, всеки може да изпомпва дълбоко много хиляди кубика, а това не е правилно ... Трябва да има регулация .

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Законът задължава, собствен водоизточник за лични нужди да се регистрира в басейновата дирекция! В противен случай, имат право да го ликвидират за сметка на собственика! В това отношение, дори по турско време, хората са имали повече свобода!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Законът задължава, собствен водоизточник за лични нужди да се регистрира в басейновата дирекция! В противен случай, имат право да го ликвидират за сметка на собственика! В това отношение, дори по турско време, хората са имали повече свобода!
    Първо, трябва да получат разрешение от съдия, за да ми влязат в имота. И пак няма да могат да влязат ако не ги пусна. Но да кажем че дойдат, какво правим, като ми е в къщата и е декоративен, облепен с плочки и навсякъде е така покрай него ? Как ще разрущат кладенец на 60 години и повече ? Аз мога да го регистрирам и като архитектурно наследство ..

Ти да си чул да са отишли на някой и да са му развалили кладенеца за негова сметка. Просто много се преекспонира тази тема и това от няколко години .

П.С - най-тъпото е че досега никой не е цитирал точния закон в държавен вестник, а само някакви препратки ..

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan
    Ако не го регистрираш какво следва?.
    100 тояги на голо.

И как живеят богатите .

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимка от 2022-10-12 14-14-36.png
Прегледи:      145
Размер:	445.7 KB
ID:	11711

Име:	Снимка от 2022-10-12 14-13-48.png
Прегледи:      138
Размер:	175.5 KB
ID:	11712

Име:	Снимка от 2022-10-12 14-12-06.png
Прегледи:      145
Размер:	597.9 KB
ID:	11713

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •