Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Все пак отворих кошерчето входа, понеже ми се стори доста топло времето, малка част от пчелите налетяха при съседния кошер където беше близо до старото място, но не много. Нещата в този кошер се успокояват, където налетяха пчелите. А при малкото кошерче, няма оси, опитва се една да влезе, но входа е толкова малък че не може, понеже една пчела застава на него и няма как.

Тъй като днес утре и вдруги ден нощните температури не са за кълбо няма да затварям кошера и ще следя какво е положението. Чак след понеделник вторник нощните температури падат под 10 градуса и тогава може би привечер ще го затварям а по-късно сутринта пак ще го отварям, ако съм на място де. Ако съм в София, каквото стане.

Осите изчезнаха засега от мястото, след като ръсих. Утре дано да е същата работа и вече по-спокойно.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Все пак отворих кошерчето входа, понеже ми се стори доста топло времето, малка част от пчелите налетяха при съседния кошер където беше близо до старото място, но не много. Нещата в този кошер се успокояват, където налетяха пчелите. А при малкото кошерче, няма оси, опитва се една да влезе, но входа е толкова малък че не може, понеже една пчела застава на него и няма как.

Тъй като днес утре и вдруги ден нощните температури не са за кълбо няма да затварям кошера и ще следя какво е положението. Чак след понеделник вторник нощните температури падат под 10 градуса и тогава може би привечер ще го затварям а по-късно сутринта пак ще го отварям, ако съм на място де. Ако съм в София, каквото стане.

Осите изчезнаха засега от мястото, след като ръсих. Утре дано да е същата работа и вече по-спокойно.
    Засенчи го добре кошера, да не отваряш/затваряш.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Засенчи го добре кошера, да не отваряш/затваряш.

Няма да се наложи, понеже то стана студено и повече такива температури няма да има. Този кошер още от пролетта се оказа ебаси и гредата, през какви ли не проблеми мина. Аз съм писал доста за него. Само като застуди малко и осите го атакуват, в доста по-малък размер, аз бая утрепах, обаче се дразня че като е студено влизат оси. Сега съм го оставил затворен. Но като стане топло го отварям за малко. Понеже днес е студено, мисля да го оставя за 2 пълни дни и да го отворя по натам. И вечер да карам баща ми да го затваря и като се затопли да го отваря. Не мога да го държа толкова дълго затворен.

Другото е че като местих рамките, ми се стори прекалено подозрително че има заложено търтеево пило, а пък майката е млада . И се чудя какво става, дали заради огромната инвазия на оси, се беше побъркал или е друга работата. Защото като го преместих в друг по-малък кошер, вътре беше пълно с оси ..

Сега не смея да го ровя повече, ще го чакам малко да се освести, освен ако майката не е калпава, тогава си заминава.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •