Ето го видеото най-накрая

https://drive.google.com/file/d/1jX9...ew?usp=sharing

Малко ъпдейт какво направих. Явно освен семейството и кошера е бил калпав, понеже отзад е имало малко дупка и това допълнително е помогнало и на без това слабото семейство и многото вълци...

Това което направих беше по интуиция. След като вчера изморих доста, днес просто прехвърлих питите с пчелите и изгоних осите в малко кошерче, което е добре затворено отвсякъде, налях вода и го преместих кошерчето от другата страна на пчелина. Там почистих старото място и прибрах кошера. Имаше пчели които налетяха в другия кошер, доста са приети, но има и малко които не пускат.

Осите си летят на старото място на кошера. Изчаках да се махнат пчелите и наръсих там и прекопах. Не знам дали това което съм направил е точно, но нямах избор. Утре мисля да отворя леко кошерчето. Стеснил съм всички останали много, но засега не виждам оси да се опитват да ходят там. Дори при новото кошерче.

Днес ще е доста топло, около 30 градуса, дали ще им стане нещо на пчелите че стоят затворени ...

Значи ще ми се да ходя да търся находища още не пчелния вълк. Проблема е че единия съсед не си пипа двора и не живее там. Целия двор е до кръста в лепка и не знам как да вляза там да търся находища. Мисля да ида да поразходя.

Жалкото е че закъснях с мерките, но като ме нямаше кво да правя. Оправдания винаги.

Забравих да кажа, че тези вълци са по-малко агресивни към човек отколкото осата според мен. Чак когато им унищожавах днездото ме понападнаха няколко. Като имах неблагоразумието да съм с чехли в тоя момент. Едното ме захапа, ма го махнах бързо и нямаше проблем.
Но другото ме захапа за глезена отзад към ахилеса. Нищо не усетих доста часове почти. Но после започна вечерта да се подува да боли и да сърби страшно много. Отече ми целия глезен и това продължи 2 дни. Дори сега още не е спаднал на 100 процента. Затова че напълно екипиран нататък.
Или най-добре по друг метод да се унищожи ...

И един последен въпрос, капани напролет, кога е най-добре да се слагат като време. Като се види оса някъде или в точно определено време. ? Да ми е като обеца на ухото