"Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
"С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."
Мислете за обеззаразяването и съхранението на прашеца, че май скоро само за пчели и собствена консумация ще може да се ползва. Има група хора, която активно натиска министерството да забрани ползването му от хора, докато не се създаде наредба на какви условия трябва да отговаря той и как параметрите му да се проверяват в лаборатория. Този процес ще е дълъг ако това се приеме, тъй като няма никаква яснота за методите за изследване.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Бъди рахат! Преди много години (20 и кусур) се чуваше как щели да въвеждат разни регламенти за пчелния мед. Всички се бяха хвърлили в кахъри и... Вземат проби, изследват и купуват. Та какво ще е по-различно с прашеца, ако се спазват условията по добив и съхранение?
А тия "хора" за които говориш, са пчелари, но нали...да снижат до минимум конкуренцията. Нещо като забраната за изпращане на майки по куриерска фирма, както и мед в чужбина. Царе сме българите на номерата, то за това сме на туй дередже.
Ами това е добре. Ама аз моя мед като го подарявам, досега никой не ме е питал дали отговарям на някакви условия. Даже искат и прашец, ама аз него събирам, освен да започна. И клей дадох тази година на едни приятели по малко. Не знам защо не ходят да си купуват, такъв дето отговаря на изискванията. Може би не са информирани и затуй.
Колеги от няколко години практикувам подаване на прашец рано на пролет ( до появата на цъфтяща растителност). и съм доволен от резултатите .
В случай,че някой се интересува, продавам полифлорен пчелен прашец*,фураж на пудра на цена -15 лв./кг.
Подходящ за подаване в открити хранилки или за направа на протейнови питки/сироп.
Прашеца е сурово замразен и се съхранява на -30C*,при заявка** се вади суши и се смила на пудра. Приема се и се консумира със видима охота от пчелите.
Подходящ за подхранване при интензивно пчеларство със ранни паши или направа на ранни отводки.
*биологичен натурален пчелен прашец, без примеси,добавки или заместители
**Минимално количесто за поръчка 10 кг.
тел. за контакт О885/9О8586 или на ЛС
Ако модератор прецени,че поста няма връзка със темата,моля да бъде преместен във подходящ такъв раздел.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))