Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Че то и това е работа бе. От работа се гърбавее.Не се убавее.
    Само бих добавил и не се забогатява!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Само бих добавил и не се забогатява!
    От работа гърбавее тялото, от лентяйството гърбавее душата... А богатството не е чак толкова нужно. Все пак, седим на един стол, лежим на едно легло и пр.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    От работа гърбавее тялото, от лентяйството гърбавее душата... А богатството не е чак толкова нужно. Все пак, седим на един стол, лежим на едно легло и пр.
    Какато казват "Може да си богат и нещастен, но никога беден и щастлив"

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Колеги, дайте малко акъл. Значи познахте естествено. Този кошер кривия, сега е поотслабнал и са го нападнали осите. ДРугите даже не ги доближават. ТАя година ми прави впечатление че има повече оси отколкото преди. Значи като стане топло, осите горе долу бягат, но като е студено си влизат и няма кой да им окаже съпротива. Стеснил съм входа, почти докрая, но пустите му и оси, все около тоя кошер се въртят, като не могат да влязат, се опитват някъде отстрани.

Има ли някакъв шанс да помогна на този кошер, някъде бях чел за някакви капани за оси, обаче аз ги познавам различните видове и тези ми се струват млади оси, още са слаби едни такива .. Но са нахални като за последно и долу така нападат каквото им падне ..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Колеги, дайте малко акъл. Значи познахте естествено. Този кошер кривия, сега е поотслабнал и са го нападнали осите. ДРугите даже не ги доближават. ТАя година ми прави впечатление че има повече оси отколкото преди. Значи като стане топло, осите горе долу бягат, но като е студено си влизат и няма кой да им окаже съпротива. Стеснил съм входа, почти докрая, но пустите му и оси, все около тоя кошер се въртят, като не могат да влязат, се опитват някъде отстрани.

Има ли някакъв шанс да помогна на този кошер, някъде бях чел за някакви капани за оси, обаче аз ги познавам различните видове и тези ми се струват млади оси, още са слаби едни такива .. Но са нахални като за последно и долу така нападат каквото им падне ..
    Сложи капани от 2те страни на кошера, но ако е слаб и има много оси трудно ще го спасиш. 1л. сироп, 1л. бира и 400гр. оцет. Аз така го правя, но пролетта се слагат, сега празниш морето с кофа.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Когато имах проблем с пчелния вълк,сипах по хранилка с вода и ги затворих за 2 седмици така,че да няма влизане излизане....

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Колегата Ангел позна, това е пчелен вълк, ние тук никога не сме имали толкова много, някаква страшна напаст е. Набарах едно леговище в земята и го унищожих, страшно голямо. Исках да ви пусна видео, обаче гугъл не го е одобрил още. Мислех си че нещата ще станат по-добре, обаче както винаги съм закъснял. Горе долу са изнесли към 6-7 кг мед. Затворих го напълно днес сутринта, обаче явно влизат отнякъде или са били вътре.
    Капана не върши почти никаква работа.

Това което направих е че затворих кошера и махнах капака, остана само таванката с хранилката и осите отиват в хранилката с вода и се давят или набутват там. Като се напълни веднага сменям хранилките, а тази с осите ги додавям в кофа с вода. Доста съм изморил, обаче нападението е голямо и съм го подценил, нещо мазало.

Може би семейството няма да мога да го спася, обаче ще им дам отпор. При останалите семейства, дори не смее и 1 да доближи. Ама там има много пчелли, а този кекавия.. ..

Но този пчелен вълк е голяма напаст и не знам откъде такава огромна бройка се появи по нашия регион.

Иначе пчелите са си в единия край, младата майка снася, въпреки че вътре е мазало

Но истината е че трябва задължително да има силни семейства, повече експерименти няма да си правя.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •