Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
Тъй де, сега да ви кажа как стана работата. Големи жеги тука, чакам вече от утре най-накрая да се пооправи. Понеже времето взе да се развал , реших към 18.00 часа , да счупя пластмасите на клетката. За по сигурно съм прикачил клипче, горе долу от 2 мин и 50 секунди вдигам клетката. Ще видите че навсякъде е барут, всичко изсъхнало.

На 2 минута и 50 секунди като извадя клетката, понеже и е за първи път не мога да преценя отношението на пчелите, обаче ми се сториха спокойни. Държал съм я клетката ден и половина а не 48 часа, защото ми се стори, че утре сутрин може и да е лошо времето. Освен това като налях сироп, не са и чули да го пият, не го барат.

По - другата тема да ви известя. Защо аз съм вече уникален пчелар. Това е като при танците, музиката , изкуството и тн ..Като погледнеш отстрани си личи, кой е роден за певечц, кой за танцьор и кой за пчелар. Аз пипам с голям табиат, не че имам опит, но ми идва от вътре. Едни такива плавни движения, които не се учат, те ти идват отвътре. Понеже не мога да го обясня точно.

На клипчето след 3 мин и 30 секунда си личи, но малко е скапано понеже му смалих качеството, да се отваря по-бързо. Сигурен съм че ще оцените по достойнство моята сръчност !!!

https://drive.google.com/file/d/17KH...ew?usp=sharing
Недей да се ядосваш за "сръчността" си, на всеки се е случвало да изпусне нещо в неподходящ момент... И заради това "позициониране" на майката толко надолу между питите се наложи да вадиш пити и да разместваш. Ако я беше пъхнал отгоре между питите (клечката лежи върху две рамки), шансът за приемане нямаше да е по-малък...
За сиропа: (колегите вече го споменаха) като го проверяваш освен големия, бива да надникваш и под малкия капак на хранилката, че много обичат да заклейват процепа между двете отделения и сиропа просто не достига при тях..
Както се казва, човек се учи цял живот...