Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
Малко ъпдейт, това е прословутия кошер без майка. След като му дадох читава пита с пило, на 18ти Юли имаше вече много запечатани маточници. Повече не съм го барал. Вчера на 2ри като отворих, видях тези маточници са излюпени, обаче майка не видях и няма яйца . Пчелите ми се сториха послушни и ми прилича да има майка. Не знам какво да правя, ще го оставя така. Септември ако не се е оправил, ще ида да го тръсна по натам в полето над нас.

А това което направих е че сложих Варостоп и прегледах семействата, всички са добре. Обаче за първа година съм им оставил магазин отгоре, даже в някои семейства си е баш тежък има мед. .. Той е събран преди да сложа лентите. Нарочо оставих магазина, да имат мед и да не им е задух. При мен пашата е почти нулева вече. Дали има нещо да носят, малко се съмнявам.

Та въпроса ми по принцип този мед ще е годен ли за употреба, или има проблем вече като се сложат лентите. Освен това да ви питам, редно ли е сега в топлото да има затварям дъната, за да няма "кражби", аз мисля да ги оставя отворени, по причина понеже няма покрай мен други пчелите и най-важното, тази година са много кротки. Дали щото имат повече мед, или по-нашироко съм ги оставил.
Миналата година по - това време, като вадех слънчогледа, не даваха да ги пипна. Сега са кротки като агънца. Само крайния, малко го избива на агресия, обаче той гледа много пило. 9 рамки с пило, това нормално ли е за този етап от годината. И други имам такива. Досега не съм виждал толкова пило по това време на годината. За първи път работя без ръкавици, сега когато има още доста пчели.

Значи несполуката при този кошер продължава. След като му оставих всичките маточници за втори път, видях че са се излюпили, семейството се беше успокоило. Отварям до днес и пак няма пило и бръмчи. Не е станал и търтовка, обаче майка няма. Не мога да си обясня какво се случва. А първия път като му дадох пита с пило, то беше изчезнало. Втория път, имаше маточници, излюпиха се майка и пак нищо ... Не знам какво да го правя вече ..