Цитат Първоначално публикувано от batipej4o Виж публикацията
...2...При предните диктатори хората строяха къщи.Дори втората я пишеха на децата си защото тогава по закон нямаше право да имаш две къщи.Сегашния диктатор разрешава да имаш колкото си искаш имоти но ако изпълняваш безупречно това което ти каже.Чувам дори че на най послушните давал премии.Това много ми прилича на италианската мафия или някоя колумбийска.Тяхното мото е следното :Който е с мен ще си живее добре останалите на 2 метра.Мисля си че ако беше предишния диктатор тръбата поне щеше да мирише на газ.Колко газ и е нужно на една малка и бедна държавица.Аз точно за това давам сравнение със заплатите за да стане ясно на хората колко са бедни .А за награда искат и душицата даим вземат .Хората толкова ли неможаха да разберат че никаква демокрация не съществува.И да завърша с нещо което някой може и да не знаят . Може би всички са чували че в Унгария бензина бил най ефтин .Вярно но колко знаяат че по бензиностанциите имало два вида колонки с две цени.Едната за унгарци а другата за всички останали.
При предишите диктатори, хората наистина строяха къщи, ама някои строяха "повече". Не можеш да сравняваш активните борци и партийните функционери с онези дето бяха впрегнати да им строят комунизЪма. Едните получаваха всичко наготово, а другите можеха само да се облизват. Затова БКП беше наричана мафията "мой човек".
Та разликата със сегашните мафии не е голяма. Наскоро някой по ТВ заяви, че администрацията пращи от функционално неграмотни калинки.
За Унгария си прав! Моя комшия скоро се върна от Германия, през Унгария. Казва същото.

3. ...Те казват така : Който каквото си е дробил да си го сърба.Врътват се и заминават по чужбина.Тук при нас се шегуват с това как в БГ се разпределяли заплатите .Шефа вземал торбата с парите и започвал.Едно за мен - едно за Иванчо. Едно за мен - едно за Митко. Едно за мен - едно за Стоянчо. И т. н. И тук нашенците се опитват га прелагат тези номера но като осиротеят разбират че това не е България. Обикновено на такива момчета дежурният им лаф е : И сам война е войн.
Ти какво каза, когато отиде по чужбина?
И тука много"войни" останаха сами, но и много съдби съсипаха.

4.....Какво е значението да зависиш от някого.Старите окупатори поне ти разрешаваха да се чустваш човек.При новите това липсва....
Към точка втора ще добавя и корекома ( да, бяхме щастливи защото не разбирахме колко сме зле. )
Късно ли е да идеш при старите окупатори?

И накрая да спомена че въпроса беше адресиран към момчето което искаше да лети до Марс.
Разбира се! Въпроса направо звучи като обвинение за празните тръби и високите цени.
А аз си мисля, че и той сподели мнението си, без да се страхува. Също като теб.
.....2. Аз в момента нищо не правя за да са пълни тръбите но поне не се страхувам да си споделя мнението. Това го научих в чужбина.
Което нито пълни тръбите, нито ги изпразва.

П,П, - На тези кито не разбират руски, В клипа се казва следното : Че Б.Б. се опитал да се извини на Путин но оня му казал да затвори вратата от външна страна.
Доста глупаво! В качеството си на какъв и за какво да се извинява ББ!?