Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 321 от 419 ПърваПърва ... 221271311319320321322323331371 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,201 до 3,210 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Нямаш лични наблюдения.Предположих, че си си взел кошер.Но уви. А учените, които споменаваш и съответните им публикации ще споделиш ли?
    Ще ми се и аз да прочета някоя теория за "разума" на пчелите.Благодаря предварително!
    Не, нямам. Това изисква специални познания и техника. За съжаление и файловете, които бях събрал в момента са недостъпни за мен. Компа, на чийто диск са се повреди и не съм прехвърлял данните на лаптопа. Няма много информация, а тази, която аз съм срещал е в рускоезичното пространство. Разгледай трудовете на Есков.
    Между другото има и още един вид насекоми, проявяващи елементи на "колективен разум" - мравките.
    Тук също има информация, която кара човек да се замисли за неща, извън тривиалните обяснения.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Това е и моята хипотеза за колективния разум на пчелното семейство. Бях я изложил тук преди време, но се прие със смях от няколко души. Същото се отнася и до многопластовата система на комуникация в кошера.
    "Който веднъж прекрачи границата на скромността, той става постоянно и открито безсрамен." /Марк Тулий Цицерон/

ПП Да не говорим, ако ставаше дума за явна лъжа...

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    "Който веднъж прекрачи границата на скромността, той става постоянно и открито безсрамен." /Марк Тулий Цицерон/

ПП Да не говорим, ако ставаше дума за явна лъжа...
    И в какво тук е нескромността "драги ми Смехурко"?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    И в какво тук е нескромността "драги ми Смехурко"?
    Приписването на чужди заслуги за свои. (Дори и ако по незнайна причина си мислиш обратното...)

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Приписването на чужди заслуги за свои. (Дори и ако по незнайна причина си мислиш обратното...)
    И кой и къде е изложил тази хипотеза? Дай източник, където тя е изложена? Задължително ли едно нещо да се предположи само от един човек на света?

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Погледни го , де! Вместо да търсиш меда в магазините потърси маточниците. Ако като отвориш чуеш "песента на майките" да знаеш ,че си закъснял.
    Ами аз щях да си ходя на София днес, ама явно ще остане утре и ще пусна едно клипче. Сега не мога да го отварям че имам работа, а и времето е едно такова леко ветровито и облачно. Утре го дават хубаво и ще пробвам да го направя преди обяд .

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ами аз щях да си ходя на София днес, ама явно ще остане утре и ще пусна едно клипче. Сега не мога да го отварям че имам работа, а и времето е едно такова леко ветровито и облачно. Утре го дават хубаво и ще пробвам да го направя преди обяд .
    След няколкодневно неподходящо време,хладно, влажно, готовото за роене семейство хваща пътя около и след обяд на следващия топъл, слънчев ден.Ще се радвам да съм се заблудил от клипчето и да мързелуват от жегата. Ще напишеш.Любопитно ми е.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Колеги, голям проблем имам, после ще пускам снимки. Значи имам 2 кошера които са напълнили и вторите магазини, а нямам инвентар ... и ще ходя да купувам ...

Голям проблем ми е онзи кошер , за който ви казах че има маточници свищеви ... Сега като го погледнах видях че долу в плодника е насвяткан до дупка с мед. Няма нито една свободна пита .. Горе магазина не е пълен и сега не знам какво да правя ... СЕга е ветровито и не знам как да търся майката . Би трябвало да се е излюпила около 3-4 ти .. Долу в плодника няма място и меда не е запечатан ...

Не зная какво да правя.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Колеги, голям проблем имам, после ще пускам снимки. Значи имам 2 кошера които са напълнили и вторите магазини, а нямам инвентар ... и ще ходя да купувам ...

Голям проблем ми е онзи кошер , за който ви казах че има маточници свищеви ... Сега като го погледнах видях че долу в плодника е насвяткан до дупка с мед. Няма нито една свободна пита .. Горе магазина не е пълен и сега не знам какво да правя ... СЕга е ветровито и не знам как да търся майката . Би трябвало да се е излюпила около 3-4 ти .. Долу в плодника няма място и меда не е запечатан ...

Не зная какво да правя.
    А центрофуга имаш ли?

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово

Не зная какво да правя.
    За какво ти е да търсиш майката сега? И да я намериш, какво от това? Търси я след 20-ти,... или яйца.

Страница 321 от 419 ПърваПърва ... 221271311319320321322323331371 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •