Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 312 от 413 ПърваПърва ... 212262302310311312313314322362412 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,111 до 3,120 от общо 4126
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Какво се има в предвид под "балкански мед"? Мед добит в Балкана(Стара планина), или планински мед?
    Иначе за мерките, отдавна не е актуално,...за съжаление. Просто сегашния живот няма нищо с тогавашния. 30-те и 40-те години на миналия век, 1кг. свинска мас е била по-скъпа от 1 литър олио... Един чиреп е струвал толкова, колкото жито е събирал... А в още по-отдавнашни времена 10 мери зърно са били равни на 5 овце, а 5 овце на 2 вола... Поне така е разпределял Симеон плячката за войската си, след набезите си на юг... Сега...
    Сега,...е както дойде. Имам предвид това, че изключително много хора станаха пчелари - кой знай, кой не знай - все пчелар. Преди много време го казах - държавата, със своите "помощи" създаде нелоялна конкуренция в бранша. Много хора си помислиха, че пчеларството е яма, от която можеш да гребеш дивиденти. Да, ама не! Работа се иска и то не малка, а успеха или по-скоро заплащането на труда, не е сигурно, както се оказва за всички заблудени. Те сега, всички тия, които са си мислели, че от пчеларството се печели лесно, продават меда си в разфасовки по едрови цени, че и по-ниски.
    Днес гледам в Лидл почти 10 лв. за разфасовка под кг.
    Освен да повторя приказката за жабата и коня, друго няма какво да кажа.
    ПП Нямам предвид теб, ти си врял и кипял в животновъдния бизнес!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Но пък и доста от тези хора се отказват . Аз бях писал, но имахме тук един такъв последен пчелар, с около 200 кошера и се оказа че ги е продал. А преди това ги беше преместил на друго място. Един съсед му беше партньор, но и двамата нищо не разбираха. Сега виждам как си е наредил магазините и те изглеждат новички, в двора на дъжда, даже не ги е продал. Така си стоят от 1-2 години.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Но пък и доста от тези хора се отказват . Аз бях писал, но имахме тук един такъв последен пчелар, с около 200 кошера и се оказа че ги е продал. А преди това ги беше преместил на друго място. Един съсед му беше партньор, но и двамата нищо не разбираха. Сега виждам как си е наредил магазините и те изглеждат новички, в двора на дъжда, даже не ги е продал. Така си стоят от 1-2 години.
    Имам едни подозрения не подкрепени с факти. По "програма" човек си прави пчелин.Взема съответната сума и след изтичане да срока продава каквото е успял да запази.След продажбата на инвентара и каквото е останало живо, излиза на печалба.Печалба без да е нужно да е произвел и пласирал продукция.Дали има нещо в тия ми подозрения или просто се заблуждавам?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Едва ли бъркаш, дори да нямаш конкретни доказателства. Аз не съм се интересувал. Но по доста от другите програми, схемите си вървят точно по този начин. Някои дори получават доста пари и връщат част от тях като "консултация" един легален рекет. То и затова нищо не става, защото парите които трябва да се дадат на хората и да се подмомогнат отиват при някакви други под формата на схеми и чисто крадене се получава.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Много интересно днес баща ми каза, че част от слънчогледа е започнал да цъфти. Доста рано за нашия район, а аз още не мога да се прибера, понеже не мога да си оправя колата .. А пък аз се чудех защо на камерата не виждам бради от жегата по кошерите и мислех че пчелите са намалели или някой е литнал.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Много интересно днес баща ми каза, че част от слънчогледа е започнал да цъфти. Доста рано за нашия район, а аз още не мога да се прибера, понеже не мога да си оправя колата .. А пък аз се чудех защо на камерата не виждам бради от жегата по кошерите и мислех че пчелите са намалели или някой е литнал.
    Не ти знам района ама по моя край е късно вече за роене освен по изключение

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Ми,като не можеш да си оправиш колата,закарай я в сервиз...
    А,за слънчогледа не е късно,дори закъсня със седмица...

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Ми,като не можеш да си оправиш колата,закарай я в сервиз... ...
    Първо си плати в сервиза , а после си оправи колата и щетите от майсторлъка на монтьорите в сервиза.
    п.п. Ако в автосервиза не ползват динамометричен ключ, направо бягай далече от него.То все едно пчелар да не прави разлика между търтей и майка.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Първо си плати в сервиза , а после си оправи колата и щетите от майсторлъка на монтьорите в сервиза.
    п.п. Ако в автосервиза не ползват динамометричен ключ, направо бягай далече от него.То все едно пчелар да не прави лазлика между търтей и майка.
    Нямам такова впечатление.Може би защото не съм използвал гаражни маййстори.А и ЕГН-то на автомобила е от значение,начина на шофиране,поддръжката....от 20г използвам един сервиз за автомобилите ми.....както и един доктор ..И монтьорите,и доктора са запознати в детайли.
    Сменяш ли майсторите,вече си на загуба...

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Нямам такова впечатление.Може би защото не съм използвал гаражни маййстори.А и ЕГН-то на автомобила е от значение,начина на шофиране,поддръжката....от 20г използвам един сервиз за автомобилите ми.....както и един доктор ..И монтьорите,и доктора са запознати в детайли.
    Сменяш ли майсторите,вече си на загуба...
    Далече си да ти ползвам сервиза.

Страница 312 от 413 ПърваПърва ... 212262302310311312313314322362412 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 47 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 47 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •