Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
От известно време наблюдавам падението на Дойче веле и си давам сметка какво "продуктово позициониране" ни облъчва отвсякъде, щом един от основните стожери на истината и справедливостта в миналото се е превърнал в удобно местенце за поръчкови статии...
Не прочетох всичко, но нямаше и нужда, достатъчно ми беше само една част от назидателната проповед на автора:
" българският президент би дал сериозен принос за укрепването на ЕС, на Европа и на целия напредничав и демократичен свят, ако недвусмислено подкрепи бързото приемане на Северна Македония в Евросъюза..."
Интересно, това мисъл на автора ли е или е взето от някой македонски учебник?
"...
И то без да настоява на повечето досегашни български условия, които тъй или иначе са до голяма степен параван, прикриващ боязливото съобразяване с едно изостанало и неосведомено обществено мнение в България..."
Използва се шаблона и инерцията набрана с Русия и Украйна и веднага македонците са представени като праведни и добрички, а пък ние сме изостаналите и лошите и незаслужено им вгорчаваме живота... Нищо чудно, ако не се пречупим, да последват и санкции...
Все пак статията има автор.

Не е тайна, че македонците напират към ЕС.
И на мен не ми харесва, че двата въпроса се смесват, но "висшия пилотаж" не се уважава от никого, а в случая се използва!
Ами да, защо да не се използва.

"Между два стола
С острите си изказвания срещу „шарлатаните” и „войнолюбците” у нас (тоест - дори в правителството), с които коментира войната в Украйна, Радев силно наруши баланса си между двата стола и уж тайно, а всъщност с гръм и трясък се приземи в пропутинската ниша."