Цитат Първоначално публикувано от tan4eto Виж публикацията
Тя и през панталона си ме ужили. Днес идва човек да оре градината много зле нападнаха го и на 20-30 метра от кошера нападат и то на рояк. Аз като ходех да събирам коренища с мъжа в градината гледам по 5-6 пчели се мъчат да ни нажилят. Без предпазни средства не се проближавам до онзи край на двора. Не знам каква градина ще гледам ... дано се кротнат скоро. Иначе аз не съм алергична, но много се подух 7-8 см диаметър около мястото, при положение, че веднага се намазах. Според мен той мъчи животните... гледам ги пчеличките ни водица им е оставил ни нищо... идват при нас и се нахвърлят на вода. Това са измъчени пчели... Може и да си внушавам, но като са ядосани по друг начин се чуват ...
Ако оградата е с мрежа, добра работа ще свърши да прикрепите засенчваща мрежа, за да не ви виждат директно пчелите. Много ефикасно при ужилване е хомеопатичното на Боарон апис мелифика, мисля че беше, може СН9 или СН15 разреждане. По 5-6 гранули 2-3 пъти през 20 тина минути. Масло от карамфил доста предпазва, действа като репелент, мажете си ръцете с по няколко капки. По това време пчелите са най-агресивни, но без тях не можем.