Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4190

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ако не е "в интерес на науката", както казва зуница, не бих се занимавал с такива семейства, освен да ги обединя. Зазимени на 2-3 рамки,
    2-3 междурамия,зимна пчела са 0,7-1кг. с млада майка-това са семействата с които най-лесно се работи.Започват да събират мед,още на акацията...

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    2-3 междурамия,зимна пчела са 0,7-1кг. с млада майка-това са семействата с които най-лесно се работи.Започват да събират мед,още на акацията...
    2-3 междурамия зимна пчела, в средата и края на Февруари, ще са 1,5-2 междурамия. Като имаме в предвид таз годишния Март, прекъсването на пилото, за акацията(5-10 Май при мен), няма как да стане.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч

Майсторе, сподели това как ще стане,моля! И аз имам такива, които тръгват добре с млада майка, подпомагам с 1-2 люпещо за да ги засиля, но пуста му акация, не я хващат.Вярно, че после се класират за липата.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Майсторе, сподели това как ще стане,моля! И аз имам такива, които тръгват добре с млада майка, подпомагам с 1-2 люпещо за да ги засиля, но пуста му акация, не я хващат.Вярно, че после се класират за липата.
    Ицо и във двата форума съм писал какво правя.Не подсилвам.Предпочитам да направя отводка от силния кошер или сборна,отколкото да се чудя,дали подсиления кошер няма да изрои-скоро.Една от причините за роене е дисбаланса на възрастовите групи в кошера....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ицо и във двата форума съм писал какво правя.Не подсилвам.Предпочитам да направя отводка от силния кошер или сборна,отколкото да се чудя,дали подсиления кошер няма да изрои-скоро.Една от причините за роене е дисбаланса на възрастовите групи в кошера....
    Дисбаланс, искаш да кажеш, много възръстна пчела и малко млдада, или? Аз мисля, че факторите са много и когато се получат няколко такива тогава изпада в роево. Пробвах от един кошер направих 20 майки и ги разделих на 2 пчелина, на следващата година бяха еднакви по сила и едната група изпаднаха в роево а другата не. Също при мен една година няма роево, друга има, трета пак няма. Интересното е, че когато годината е роева и отводките рояват, а другата когато не е, и силните не искат. Като гледам това, околната среда е фактор номер едно и после дугите.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Дисбаланс, искаш да кажеш, много възръстна пчела и малко млдада, или?
    И обратно+малко открито пило+подържаща паша.Демек,няма работа за всички.Достатъчно е,да им дойде на акъла за размножаване иииии,сами ще си намерят-направят другите фактори..
    А основния фактор е пчеларя.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    А основния фактор е пчеларя.....
    Аз тогава имам раздвоение на личноста Една година съм пчелар, а на следващата не съм.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Аз тогава имам раздвоение на личноста Една година съм пчелар, а на следващата не съм.
    Всички сме или ще минем по тоз път,докато всеки не намери своята "истина".

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз съм на същото мнение, от тези семейства съм много доволен. Оставям ги на 1 корпус на 8 рамки и събират акация в магазина, после ги разширявам с 2ри корпус и за слънчогледа са топ. Нямат никаква желание за роене. Но малдата майка е важна.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз съм на същото мнение, от тези семейства съм много доволен......Нямат никаква желание за роене.
    Стандарта за класичетската Карника е размер грепфрут (зимно кълбо). Бурно развитие (ако е хубаво времето) и ранно роене. Стандарта за Лигустика е от стена до стена, бавно но стабилно развитие, последвано от нисък роеви индекс.

Хем бурно развите, хем да не се роят
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •