Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1925

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Взе ли да боцкаш в градината разни зеленчуци оти в градината на баба от Египет ще стане скъп превоза за боб, чесън лучец и други вегански работи
    Боцкам си от години и не мисля да спирам. Наблягам на картофи и фасул.
    Супата от коприва ми харесва много и си консервирам по 10 бурканчета коприва за зимата. Консервирането го правя след бланширане в подсолена вода, напълвам бурканите с листата, добавям и по малко сол и заливам с водата от бланширането и се варят 10-15мин. Без бланширане и без сол ми се развалиха!
    Миналата година консервирах и лапад. Лапада се бланшира за кратко и веднага се охлажда с течаща вода, иначе става много крехък и се къса. С лапада, освен супа може да се правят и сърми, а рецептата за лопушник ще я искаш от Друмев.
    Нашите комуняги не ме събориха, та Путин ли ще ме събори?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Купих си и мотофреза на гардения 7к.с.
    Вече съм механизиран.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Вече съм механизиран.
    Значи спонсорираш Китайската компартия.Утре като навлезе Китайската народоосвободителна армия в Тайван и ти ще имаш пръст в агресията.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Значи спонсорираш Китайската компартия.Утре като навлезе Китайската народоосвободителна армия в Тайван и ти ще имаш пръст в агресията.
    Аз да стана дилър на китайската борса.....Леле как се прави пачка.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Аз да стана дилър на китайската борса.....Леле как се прави пачка.
    А бе там чат пат пообесват по някой.Та внимавай с мераците.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    А бе там чат пат пообесват по някой.Та внимавай с мераците.
    Ще работя онлайн - дистанционно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Вече съм механизиран.
    Ако искаш може да споделя мнение относно работата с фреза ако те интересува.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Благодаря. Пиши!

Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    Първоначално публикувано от Георги 1974

Това с фрезата и мен ме зайнтригува, ще се радвам да споделите впечатления от извора , благодаря предварително.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от gln Виж публикацията
    Първоначално публикувано от Георги 1974

Това с фрезата и мен ме зайнтригува, ще се радвам да споделите впечатления от извора , благодаря предварително.
    Ми извора съм си аз мнението ми е формирано на база възгледа ми, че крайностите са зловредни и нямам претенции, че е универсална истина.Та по мое мнение фрезата е едно добро изобретение има само един косур расейва всички бурени из обработваемата площ.Земята която обработваме трябва да се уставя на седмата година угар тоест да почине ние не го правим и да компенсираме това на няколко години трябва да се направи дълбока оран 70см. и това не го правим а да възтановим почвата трябва или ако сме го направили трабва на няколко години есентта да се внесе говежда или конска тор тоновете на декар зависят спрямо степента на разлагане а годините на слагането им зависи от тонажа де ще внесем.Това нещо по принцип има отложено действие в годините и се използва за възстановяване на почвата и разреждане на токсините в нея. Това хубаво ама в торта има много семена на плевели де ги разсаждаме с фрезата.Ако на есен не сме внесли естествена тор или изкуствена с удължено действие при дълбоката есенна оран сега е време да внесем карбамид /урея /минималната доза изчислява се спрямо % на амониеви щуротии в на комплексната тор например на яра мила Бат Венци ми я препоръча миналата година /Господ здраве да му дава/ и фрезоваме. По мое мнение абсолютно и категорично колкото по-хубаво е фрезована една почва толкова по-добре за растенията. Та като дойде време за засаждане на дадена култура ние взимаме 2/3от комплексната тор за зеленчуци на минималното ниво разхвърляме и почваме да фрезоваме ако трябва и пет пъти зависи от почвата която трябва да е влажна защото ако е суха само си премятаме буци пръст до състояние на пуквавост. Като стъпим в обработената почва колкото по-дълбоко потънем толкова по добр.Следващата 1/3 с тая тор де има и разни микроелементи се слага при цъвтеж на културите при окопаване или гърлене.Ако има в почвата едни гадни плевели де ние хи наричаме пиряк трябва да се отстранят преди фрезоване иначе после в цялото място и ако насадим кореноплодни картофи например бурена ги пробива и т.н..

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •