Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
Със зуница не мога да ви разбера!
Къде и как се навираме м-у шамарите?
Какви са нашите интереси: Членство в НАТО и ЕС или федерална република на руската федерация?
Ако сме независими е по-вероятно в-у нас да падат и натовски и руски ракети. Това според мен!

Аз споря за това: Путин имаше ли основание да започва война?
Трябва ли русия да се прибере отвъд Луганск или трябва да окопира Украйна?
Няма как да сме независими, ако някой мисли, че има начин, да вземе та да се събуди. Аз избирам по-малкото зло - ЕС и НАТО. Алтернативата е Путин и мизерията която идва с него. Всеки сам си преценява. Но както разправя Агрото, как пък всички пращат децата си да учат на запад или емигрират в тази посока, при положение, че истинската свобода, демокрация и благоденствие са на изток?

"Путин имаше ли основание да започва война?"
Понеже някой хора явно бъркат причината със следствието и законността и правилата с бабаитлъка, аз пък ще питам имам ли право да взривя къщата на комшията ми, защото е дръзнал да реши да си купи пистолет, а и на всичко отгоре се е осмелил да си пие ракията с комшията от другата си страна, а не с мен, неговата мамица мръсна?
Да или Не?

За мен ситуацията е аналогична на следната: квартален подрастващ гамен, за когото правила не съществуват, бие поредното хлапе, защото не му е дало доброволно джобните или телефона си. Другите деца седят отстрани подредени и не се намесват, понеже ги е страх да не си го отнесат и те, надявайки се да им се размине, ако си траят и слушкат както е казал баткото. Само дето, дали от липса на житейски опит, далновидност или нещо друго, не се сещат, че скоро ще дойде и техният ред. Не само това, ами и даже някой от тях да понечи да се изрепчи или да защити жертвата било то и неуспешно, те го натискат и уговарят да не се бута между шамарите за да не раздразнят келеша.
и после разбира се, винаги се намират хора да почнат с абсурдните опити да се оправдае бандита видиш ли щото: идвал от бедно семейство, баща му пиел и много го биел, не ходи на училище и се маргинализирал разбираш ли, ама той тоя дето се прави на жертва, защо разполага с повече средства от него?, или защо е по-добре облечен с което показва по-висок статус и дразни? или защо по дяволите се противи, а не изпълнява каквото му е казал по-големия?... и простотии все от тоя сорт
е, приятели, поставете в ролята на тормозеното дете и кажете какво ще си мислите за хората които защитават престъпника?
Путин е същият бандит, просто мащаба е много по-голям