Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Каква е тази глупост активен сезон? Когато не си пчелар нямаш предства какво говориш. Активния сезон е 12 месеца, когато не се работи по пчелите се подгорвя инвентара, рамки, база и куп други неща. В пчелсрството почивни месеци няма.
    На пчелина ли правиш всичко това или базата ти е другаде?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    На пчелина ли правиш всичко това или базата ти е другаде?
    На едно място е, но съм винаги на зад и времето все не стига, въпреки че работия почти всеки ден. Няма зима, няма лято. Ако зимата пчоивам, няма как да станат нещата., така че активния сезон за мен е 12месеца.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    На едно място е, но съм винаги на зад и времето все не стига, въпреки че работия почти всеки ден. Няма зима, няма лято. Ако зимата пчоивам, няма как да станат нещата., така че активния сезон за мен е 12месеца.
    Никъде не съм споменал, че неактивния сезон е почивка! Чети внимателно и най-вече мисли. Ако сега ходиш на пчелина 5 дни седмично и всеки ден даваш по 20лв за гориво през цялата година, колкото и мед да продадеш и каквато и да е цената на едро ти не можеш да си покриеш даже и транспортните разходи.
    От както съм в този форум говоря за ефективност и снижаване на разходите. Това става с въвеждане на системи за дистанционно наблюдение на пчелина, за минимално ръчкане из кошерите и пътувания напред-назад.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    ...От както съм в този форум говоря за ефективност и снижаване на разходите. Това става с въвеждане на системи за дистанционно наблюдение на пчелина, за минимално ръчкане из кошерите и пътувания напред-назад.
    А така, бат Бояне, кажи му го! От пчеларстването по-лесно няма - трябва само да си купи от теб система за дистанционно наблюдение и по възможност да не ходи на пчелина.
    При теб може да се каже, че са изпълнени и двете условия на 100% и затова си прав да се смяташ за един от най-добрите, да не кажа най-добрия пчелар, ако не в страната, то поне във форума!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    А така, бат Бояне, кажи му го! От пчеларстването по-лесно няма - трябва само да си купи от теб система за дистанционно наблюдение и по възможност да не ходи на пчелина.
    При теб може да се каже, че са изпълнени и двете условия на 100% и затова си прав да се смяташ за един от най-добрите, да не кажа най-добрия пчелар, ако не в страната, то поне във форума!
    И защо от мен, а не от САЩ, Русия или Израел??? Нека всеки сам си направи аритметиката - за какво гледа пчели - за кеф или за да припечели някой лев?
    Като ви чете човек си казва - тия или не си знаят парите и са готови да платят всичко за 10 кошера на 50 км или не могат да сметнат 2+2 колко прави.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    ...
    Като ви чете човек си казва - тия или не си знаят парите и са готови да платят всичко за 10 кошера на 50 км или не могат да сметнат 2+2 колко прави.
    И ти като човек, който умее добре да си прави сметката, веднага съобрази, че и в двата случая ще има далавера да си сред такива хора...

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    И ти като човек, който умее добре да си прави сметката, веднага съобрази, че и в двата случая ще има далавера да си сред такива хора...
    Ако човек сам не си прави сметката, другите "му виждат сметката". А ако чакаме света да се оправи, скоро няма хич да ни излиза сметката.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Никъде не съм споменал, че неактивния сезон е почивка! Чети внимателно и най-вече мисли. Ако сега ходиш на пчелина 5 дни седмично и всеки ден даваш по 20лв за гориво през цялата година, колкото и мед да продадеш и каквато и да е цената на едро ти не можеш да си покриеш даже и транспортните разходи.
    От както съм в този форум говоря за ефективност и снижаване на разходите. Това става с въвеждане на системи за дистанционно наблюдение на пчелина, за минимално ръчкане из кошерите и пътувания напред-назад.
    Имам 9 камери и 24 обемни датчика за движение, всичко е електричско и съм си направил всякакви удобства. Почти нищо не вдигам понеже имам проблеми със ставите. Но да знаеш, работата си е работа, и трябва да си там. Беше питал колко пъти ходиш в активния сезон, прочел съм внимателно. Аз ходя еднакво 12 месеца в годината и винаги има какво да правя. Ако не те мързи, работа винаги има, но бензина е много скъп и вдига разходите.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Имам 9 камери и 24 обемни датчика за движение, всичко е електричско и съм си направил всякакви удобства. Почти нищо не вдигам понеже имам проблеми със ставите. Но да знаеш, работата си е работа, и трябва да си там. Беше питал колко пъти ходиш в активния сезон, прочел съм внимателно. Аз ходя еднакво 12 месеца в годината и винаги има какво да правя. Ако не те мързи, работа винаги има, но бензина е много скъп и вдига разходите.
    Добре си го направил! Браво! Вярно е, че работа винаги ще има, но трябва някакси така да си организираме нещата, че да пестим от транспорт и работно време. В момента при МРЗ 710лв часовата ставка е 4лв. Нека приемем, че за пчеларя, който е квалифициран работник тя е около 7лв/ч. Някъде там очаквам да е кг хубав мед на едро. Тоест всеки час неефективен труд струва на пчеларя загубен кг мед.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Това, за което спорите, още преди години му направих сметката - пчеларството е неефективна дейност. Големи първоначални инвестиции, много труд, много риск, а резултат мижав. С една чанта инструменти като кадърен водопроводчик, заварчик, електротехник, автомонтьор и прочее, може да се изкарат в пъти повече пари. За тези, заработващи пред клавиатурата, да не говорим. Сега пчеларството ми остана хоби, да си запълвам времето, като ида на вилата, още повече, че имам от преди пълен набор от нужната техника за работа с пчелите, Не забравям, че, ако не стане нещо непредвидено, ми предстои да стана пенсионер някой ден. Пчелите ще са ми чудесно занимание тогава.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •