Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 193 ПърваПърва ... 210111213142262112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 1925
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Викаш, ако Ердоган поиска да си вземе българските области, населени с български турци, да не го дразним много......
    А ти защо мислиш , че всички правят метани на Ду Пе Се -то? Когато създадоха тая турска национал-шовинистка организация и народа протестираше, западните "приятели" ни казаха загрижено: "По добре 20 души в парламента, от колкото 200 000 на улицата".Реалностите изискват да се съобразяваш с тях.Не зависимо колко и какво ти се иска.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    А ти защо мислиш , че всички правят метани на Ду Пе Се -то? Когато създадоха тая турска национал-шовинистка организация и народа протестираше, западните "приятели" ни казаха загрижено: "По добре 20 души в парламента, от колкото 200 000 на улицата".Реалностите изискват да се съобразяваш с тях.Не зависимо колко и какво ти се иска.
    А сега да се върнем на Украйна!
    Руснаците взеха Крим и после някой не се е съобразявал с тях или не е баш така?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Учудваш ме зуница!
    Пред педалите се правиш на мъж, а на Путин си склонен да се наведеш.
    Не е хубаво така!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Учудваш ме зуница!
    Пред педалите се правиш на мъж, а на Путин си склонен да се наведеш.
    Не е хубаво така!
    Ако галактическата федерация на светлината не ни помогне с някоя разработка на Никола Тесла /нали знаеш, че не само Наполеон се е срещал с високи непознати, та й Тесла многократно ги е споменавал/ с тая цена на въглеродите де се задава ще е бая тегавао.

П.П.Зарежда ли днес с бензин ?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако галактическата федерация на светлината не ни помогне с някоя разработка на Никола Тесла /нали знаеш, че не само Наполеон се е срещал с високи непознати, та й Тесла многократно ги е споменавал/ с тая цена на въглеродите де се задава ще е бая тегавао.

П.П.Зарежда ли днес с бензин ?
    Като гледам и Путин ще да е отвличан. Не бях се замислял какво значи put in.
    Бензин не съм зареждал, ама си купих донбаски въглища.

Сега тренирам с багети. Мисля да потърся вода в арабските емирства. Там водата била по-скъпа от нефта.
    Намеря ли вода, ще я заменям с-у нефт. Нефта ще го изнасям и ще смъкна цената на бензина, ама само в ЕС.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Като гледам и Путин ще да е отвличан. Не бях се замислял какво значи put in.
    Бензин не съм зареждал, ама си купих донбаски въглища.

Сега тренирам с багети. Мисля да потърся вода в арабските емирства. Там водата била по-скъпа от нефта.
    Намеря ли вода, ще я заменям с-у нефт. Нефта ще го изнасям и ще смъкна цената на бензина, ама само в ЕС.
    Какви са тия багети? Дай да направим с теб и Агрото борса за тия продукти от натурално производство ама не за алъш вериш а да помагаме на хората ?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Какви са тия багети? Дай да направим с теб и Агрото борса за тия продукти от натурално производство ама не за алъш вериш а да помагаме на хората ?
    Ей тоа ги държи в ръцете си.https://www.24chasa.bg/Article/2336223
    Моите са същите, ама са малко по-лъскави.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Имам един пост от 2016г. гледам, че си регистриран 2014 ако си го случайно чел моля за извинение та:

Дзен притча (бях я чел преди много време и докато я намеря зор видях) заслужава си човек да я прочете.

Има един суфи светец, Хиджира. В съня му се появил един ангел и му казал, че трябва да събере колкото се може повече вода от кладенеца, защото на следващата сутрин во*дата по цялата земя ще бъде отровена от дявола и всеки, кой*то пийне от нея, ще полудее.
    И така, през цялата нощ, факирът събирал вода. И на*истина станало така! На следващото утро всички полудели. Но никой не разбрал, че целият град бил полудял. Единствено факирът не бил луд, обаче целият град говорел, че той е луд. Той знаел какво станало, но никой не му вярвал и той про*дължил да пие от своята вода, и останал сам.
    Но не можел да продължава по същия начин. Градът живеел в свой отделен свят. Никой не го слушал и накрая тръгнала мълва, че той трябва да бъде хванат и затворен. Твърдели, че той е луд!
    Една сутрин дошли, за да го хванат. Или трябвало да се отнасят с него като с болен, или трябвало да го затворят, но не можели да го оставят на свобода. Та той бил съвсем полу*дял! Никой не можел да разбере това, което говорел; говорел на съвсем друг език.
    Факирът бил в недоумение и не можел да разбере какво става. Опитвал се да помогне на другите да си спомнят свое*то минало, но те били забравили всичко. Не знаели нищо за миналото, нищо за това, което съществувало преди тази бе*зумна сутрин. Не можели да разберат. Факирът станал нераз*бираем за тях.
    Обградили къщата му и го хванали. След това факирът казал: „Дайте ми един миг само. Ще се излекувам." Изтичал до най-близкия кладенец, пил вода, и станал нормален.
    Цели*ят град бил щастлив: факирът бил вече о'кей; вече не бил луд. Всъщност бил полудял, но бил част от обикновения свят.
    Ако всички останали са заспали, никога няма да разбе*реш, че си заспал. Ако всички останали са заспали и ти си луд, никога няма да го осъзнаеш.
    "Където глупостта е образец, там разумът е безумие." / Гьоте/

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...Ама за чий ми е да дърпам на лъва опашката?...
    И аз това винаги съм се чудил на нас българите през 1876 г. За чий дявол им е било да дразнят султана? Вместо да се снишават и да си гледат на рахат работата, тръгнали царщината да събарят. А водачите им са били направо за бесене - е..ли на народа мамата.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    "Където глупостта е образец, там разумът е безумие." / Гьоте/
    Е даде, и то преди събитията от тия дни,,Свободата, Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека. Казвам ти го, Санчо, защото ти видя пиршествата и изобилието, на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме. Е добре, сред онези вкусни ястия и ледени напитки на мене ми се струваше, че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно, както бих им се наслаждавал, ако те бяха мои. Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги, които пречат на духа да бъде свободен. … Помни, Санчо, ако избереш пътя на добродетелта и се стремиш да вършиш само добродетелни неща, няма защо да завиждаш на тези, чиито прадеди са били князе и сеньори, защото кръвта се наследява а добродетелта се придобива и струва сама по себе си много повече от кръвта.“
    .................................................. .................................................. .

Сбогом на евтиния бензин
    https://www.dunavmost.com/novini/sbo...vtiniya-benzin,,Според подготвяна нова евродиректива от 2023 г. акцизът за всички горива, използвани в транспорта, ще се смята според енергийно съдържание, а не на литър, както е в момента. Само от тази промяна косвеният данък за бензина ще се увеличи с 50 ст., за дизела – с 1,40 лв., за пропан-бутана – от 18 до 40 ст., а за метана, който се използва като моторно гориво – до 76 ст.
    Към тези стойности трябва да се прибави и екологичната компонента, която при 50 евро цена на тон въглеродни емисии ще добави още 55-65 ст. на литър, показват изчисленията на Петролната и газова асоциация. От окончателните сметки излиза, че се очаква увеличение на литър гориво от поне 1,20-1,32 лв. Така новото облагане ще доведе до почти двойното поскъпване на бензин и дизел, ако се сравняват със сегашните им нива. И от 2023 г. литър ще се продава за около 4 лева. ,,

Страница 12 от 193 ПърваПърва ... 210111213142262112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •